Hosté mají u Jiřího stažené žaludky. Děsí je rotvajlerka a lví kožešina na stěně

Lev na stěně – Prostřeno! S30 (40)

Jiří Macht Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Natálie Stejskalová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Příloha k tresce Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Jahodový krém sypaný kakaem a kokosem, proložený čerstvým zázvorem a přikrytý Jiřím Machtem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Páteční souboj o nejlepšího amatérského kuchaře zakončí Jiří Macht. Velký favorit na vítěze pozve soupeře do umělecky zařízeného bytu, kde se bude pohybovat i přítelkyně Natálie a řádit rotvajlerka Lili. Všichni tipují, že je Jirka taktik. Jak to ovlivní večer?
Speciální týden s fotografy v pátek končí u Jiřího Machta. Fotograf a vizuální umělec žije s přítelkyní Natálií Stejskalovou, která v Prostřeno! vařila poměrně nedávno. Tehdy soupeře děsila její rotvajlerka Lili, která na ně štěkala a netvářila se přátelsky. Od té doby prý prošla výcvikem a dnes s ní údajně nebudou problémy.

Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tacos s hovězím masem a quacamole Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Hráškový krém s bramborovým nokem a křupavou slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Levandulová panna cotta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Josef Rafael Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Smoothie Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Bezlepkový toast s avokádovou pomazánkou a krevetami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Losos se zeleninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Proteinové lívance s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Petra Rosenbergová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tatarák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Kulajda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Hřebínek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čokoládovo-pralinkový dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Artur Koff Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Ceviche Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Pečené brambory s brynzou a slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Vietnamské Pho Bo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Krém z mascarpone s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Radek Karkys Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Jahodový krém sypaný kakaem a kokosem, proložený čerstvým zázvorem a přikrytý Jiřím Machtem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Jiří Macht Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří netvoří klasické fotografie, ale spíše barevné koláže. Všude visí fotky Natálie, na kterou je hostitel pyšný. Menu bude napsáno velmi podrobně, ale ve zkratce se budou podávat hřebenatky labradorské, polévka minestrone, bílá treska s vinnou omáčkou a jahodový krém přikrytý Jiřím Machtem. To znamená jeho uměleckým dílem vytištěným na jedlém papíru.

Hosté budou zmatení, co to asi znamená. Petra chvíli tápe, kdo že vlastně je ten Jiří Macht. „Jo, to bude asi on,“ směje se. Diví se i názvu „labradorské“. Prý psa nikdy nejedla. Radek si myslí, že na vaření musí mít pomocníka. Má pravdu, ale Natálie se zapojí velmi málo, jak se můžete podívat na prima+ a odpoledne na Primě.
Obranářka Lili děsí hosty. Rotvajlera se všichni bojí:
Hostitele považují někteří za taktika
Jiří byl celý týden u stolu upřímný. Sám o sobě tvrdí, že neumí lézt lidem do zadku. Proto si asi soupeře příliš nezískal. Mají dojem, že je taktik a chce vyhrát. On tvrdí pravý opak. Úvod večera znepříjemní soutěžícím přítomnost Lili, psa obranáře. Nemají z ní dobrý pocit. Petra má sevřený žaludek a je přesvědčená, že dnes nic nesní. Artur se snaží neudělat žádný špatný pohyb, aby ji nevyprovokoval k útoku. Ve čtvrtek Jiří sliboval, že ostatním ukáže lva a skutečně má na zdi kožešinu včetně hlavy s otevřenou tlamou plnou zubů.

S tím vnitřně nesouzní Petra a Radek. Jsou proti trofejnímu lovu a je jim zvířete líto. Navíc na něj musejí koukat celou večeři, což je jim nepříjemné. Jiří je dobrý hostitel, neustále něco nosí, všechny obskakuje, sám si skoro nesedne. K jídlu bude mít připomínky hlavně Pepa. Polévka je málo rajčatová, v hlavním jídle je moc cítit grep. Petra zase čekala domácí housky u předkrmu. Vesměs je ale jídlo povedené a večer skončí recitací básní. Bude tato pohoda pokračovat i u zvednutých pokliček? Dívejte se.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
