Denisa se svěří s psychickými problémy. Soupeři ji pomlouvají za zády

Prostřeno! XXVI (32) - Dlouhé čekání

V úterý pozve šestadvacetiletá Denisa soupeře ze soutěže amatérských kuchařů do bytu sestřina přítele. U ní v doma se natáčet nemůže, protože si to nepřeje majitel. Denisa zvolí poměrně nenáročné menu, bude ovšem bojovat s časem a hosté budou z čekání velmi otrávení. Při šmejdění vyjde najevo, jaké kostlivce schovává hostitelka ve skříni.

Kulinářský souboj o nejlepší menu z Jihomoravského kraje v úterý vezme do rukou hostitelka Denisa. Ta má vystudované hotelnictví, pracuje jako referentka plánování, ráda cestuje a sportuje. Před kamerou předvede i pěkný taneček zumby. Do pořadu se přihlásila kvůli prohrané sázce s přítelem a pro své hosty připraví menu složené z jejích oblíbených jídel. Půjde o pečenou bramboru plněnou smetanou, slaninou a sýrem, krémovou česnekovou polévku, kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem s bylinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami a na závěr nepečené sušenkové řezy. Ty má prý v oblibě její rodina a hodně jejích příbuzných si přeje tento dezert k narozeninám místo dortu. Očekávání tedy budou veliká. Jen kdyby všechno tak dlouho netrvalo.

Denisa v návalu nervozity hostům nenabídne přípitek ani cokoli dalšího k pití. Rovnou servíruje pečenou bramboru na salátku. Kamil prý zeleninu nejí, protože není králík. Poté půjdou hosté šmejdit a hostitelka bude dodělávat celý hlavní chod, polévku i úkol týdne. Když hosté zjistí, že si na jídlo ještě počkají, začnou řešit hostitelčino zpoždění. „Nemyslela jsem si, že to je až tak složité,“ začne Renata. „Myslím, že polévka není náročná tak moc, abychom na ni čekali tak dlouho. Čekání mi vadilo,“ hodnotí Nikola. Čekání obecně bude štvát všechny, chápou ale, že je Denisa nervózní. „Ani přípitek jsme neměli,“ podotkne žíznivá Nikola. Na to Kamil odvětí, že si od hostitelky vyžádá pivo.

Podívejte se na video, ve kterém Denisa popisuje svoje hubnutí:

Příliš hubená? Soutěžící řeší váhu hostitelky

Denisa sice nebude podávat večeři ve vlastním bytě, připraví ale pár osobních věcí, aby se o ní soupeři něco dozvěděli. Mimo jiné to budou medaile z hasičských závodů nebo fotky, na kterých ji přítel žádá o ruku. Dámské osazenstvo si všimne, že je Denisa v současnosti o dost hubenější než na snímcích. U stolu se na to zeptají. „Ze stresu z práce jsem začala hubnout, takže to bylo z psychické stránky. Potom jsem vynechala pečivo, přestala jsem jíst sladké, všechno na sebe navazovalo a zhubla jsem hodně. Teď se dávám do kupy. Tohle je dobrý start, si myslím,“ vysvětlí Denisa s tím, že jí mají držet palce. „Myslím, že to trochu zavání anorexií, ale doufám, že se jí povede přibrat,“ komentuje situaci Nikola. Renata pak dodá, že by měla přibrat, aby vůbec dokázala zvednout požární hadici, když je hasička.

Hosté si k hlavnímu chodu vyžádají pití, na které Denisa zapomněla, a tak dojde konečně i na přípitek. Kuřecí závitky s bazalkovou omáčkou a hranolky budou vypadat na oko hezky, omáčka ale bude příliš výrazná. Pro někoho moc slaná, pro Renatu dokonce „příliš bazalková“. Blondýnka také v závitku najde dvě zapomenutá párátka. Naštěstí si jich všimne včas a neporaní se o ně při jídle. Jako zábavu si Denisa přichystala hádání vůní z tajemných lahviček. Příliš se ale hostům nezavděčí. Během podávání dezertu se hostitelka přizná, že ho připravovala dopředu. Někteří se budou divit, proč tedy nestíhala. Přijde kvůli delšímu čekání o body? A dojde na odhalení taktika?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.