Hra na sexuální obtěžování u Johanny, která znásilnění zažila. Z bodování bude holubník

Znásilnění - Prostřeno! S28 (80)

V pátek se v kuchařské soutěži předvede novinářka Johanna Nejedlová, která pohostí soupeřky u sebe doma a při ruce jí bude její kolegyně z organizace Konsent Lela. Její menu se někomu nebude příliš zamlouvat. Naštěstí hostitelka připraví i vegetariánskou verzi pokrmů.

Třiatřicetiletá Johanna se začala věnovat osvětě ohledně sexuálního násilí, protože má sama zkušenost se znásilněním. Není to nic, co by měla společnost tolerovat, a proto založila Konsent. Nezávislá organizace šíří osvětu a Johanna vystupuje v reportážích jako odbornice na problematiku sexuálního násilí. To ji spojuje se soupeřkou v Prostřeno! Norou Fridrichovou. Na páteční večeři bude podávat škvarkovou pomazánku, krkonošské kyselo, hovězí za víně a banánovou zmrzlinu.

S Lelou připraví menu ve dvou verzích. Pomazánku udělají i cizrnovou, hovězí v jedné variantě nahradí hlíva. To ale soutěžící nevědí a Bára s Pavlínou se nad pokrmy ošklíbají. Připadají jim příliš těžké a obě tvrdí, že jsou z celého týdne přejedené. Lenka se naopak těší, myslí si, že si bude přidávat. Nora tuší, že je Johanna sebevědomá a dobrá kuchařka.

Podívejte se na scénky, které si v rámci zábavy soupeřky zkoušejí zahrát:

Situace, které zažila každá žena

Při vaření trošku zaúřaduje stres, kdy hostitelce upadne na zem mixér, nebo nervózně čeká na skleničky, které má přivézt kurýr. Dámy se potkají na zahradě, kde je připravené posezení. Připijí si koktejlem Bellini a podle Lenky mezi soutěžícími panuje rodinná atmosféra. Při předkrmu Johanna svěří ostatním, co dělá a proč se rozhodla pro téma sexuálního násilí. „Když mi bylo 23, tak jsem zažila znásilnění,“ přizná. Když to vyprávěla kamarádkám, zjistila, že není zdaleka sama. Pak se setkala s názory, které viní oběť a ne násilníka. Iloně se Johanina práce líbí, protože ukazuje to, co by mělo být ve společnosti normální.

Zábava bude tematická. Každá si zkusí zahrát scénku, kdy je žena obtěžovaná a někdo se jí zastane. Všichni uznají, že jsou to velmi nepříjemné situace. Výsledek uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, částečně i ve videu v článku. „Reálně bych byla velmi nesvá, mluvit na člověka, kterému vysvětlujete, že jste svědkem jeho nevhodného chování, není situace, ve které se cítíte dobře,“ popisuje svoje pocity Nora. To ale neznamená, že se člověk nemá ozvat. Ilona kolikrát podobné situace zažila, ale nikdo se jí nikdy nezastal. Týden končí a všechny soutěžící budou zvědavé, kdo si odnese výhru. Zatím je však bodování hodně divoké. Ilona s Aničkou udělovaly víc, než maximálních 10 bodů. Včera jich kupříkladu daly 105, a tak je otázkou, jak budou pravidla přísná.

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.