Hvězdy devadesátek čelí kulinářské výzvě. O drama se postará posilněný Koběrský

Hvězdy devadesátek - Prostřeno! S30 (106)
Od prvního zářijového dne se v premiérových dílech soutěže amatérských kuchtíků postaví k plotně Jarek Filgas. Následovat jej budou další hvězdy devadesátých let, jako člen Maxim Turbulenc Petr "Ajfel" Novák, Zdeněk "Style" Hrubý nebo zpěvák Jiří Koběrský. Umí chlapi od mikrofonu vařit?
Prostřeno! zavzpomíná na bouřlivá devadesátá léta. Hvězdy devadesátek se tento týden ovšem nepostaví za mikrofon, ale za plotnu a budou vařit, až se z nich bude kouřit. Tento mix bude pestrý jako nikdy jindy a nudit se určitě nebudete. U stolu se sejdou výhradně muži. Úkolem týdne bude příprava retro jídla z devadesátek, které ovšem nesmí být snadno odhalitelné. Dá se takový pokrm zařadit do moderních menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o něco navíc?
Kdo nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Muzikant Jarek Filgas (53) chce být pro fanynky stále dostupný
Rocker Jarek Filgas hosty pozve do Krkonoš, kde bude podávat své oblíbené valašské speciality a adrenalinovou zábavu. Je svobodný a bezdětný. Už Karel Gott říkal, že zpěvák by měl zůstat svobodný, aby byl pro fanynky dostupný – a toho se drží. Jarek překvapí tím, jak dokáže své výtvory dochutit.
A i když během vaření bude odbíhat na jedno cigárko za druhým, nakonec své menu zvládne připravit a hosté si pochutnají na: voňavce po Valašsku, kaldounu Kokodáku, to nej z mašíka s přílohou z Alp a rockerské mňamce. Pohodovou atmosféru naruší Jirka Koběrský, který bude vyrušovat nejen u stolu, ale i v kuchyni. Tam přijede na kolečkových bruslích.
Úterý: Muzikant Petr "Ajfel" Novák (49) nabídku přijal i s kolegou, se kterým tvoří Maxim Turbulenc
Na druhou večeři se parta přesune na Moravu, kam hosty pozve Petr Novák – alias Ajfel ze skupiny Maxim Turbulenc. Ten zavzpomíná nejen na devadesátky, ale také na historii kapely Maxim Turbulenc, která má už jen dva členy. Ajfel nepozve hosty k sobě domů, ale na ranč, kde skupina natáčela videoklip.
Soutěžící mají podezření, že cheesecake nedělal Ajfel sám:
V profesionální kuchyni Ajfel připraví mini hamburger, silný hovězí vývar, znojemskou s knedlíkem a čokoládový cheesecake. První polovinu večera bude Jirka Koběrský v útlumu, ale na tu druhou zase oživne a bude na sebe strhávat pozornost. Dokáže si ho Ajfel zkrotit? Dívejte se v úterý.
Středa: Umělec Jiří Koběrský (47) si účast v pořadu vysnil
Středa bude patřit Jirkovi Koběrskému. Aktuálně se věnuje realitám a marketingu a stále skládá písně. V devadesátých letech zpíval v kapele V. I. P. Ani on nevezme hosty domů, ale pozve je na zámek, který mu pomohl domluvit Jirka Basta. Jirka štáb přivítá v modrém županu a v něm stráví celé dopoledne.
Chvíli to vypadá, že bude v županu i vařit, ale nakonec vařit vůbec nezačne. Místo toho bude jen lítat po zámku a nosit věci z místa na místo. Občas něco zahraje na klavír nebo zazpívá. Anebo najde nějaké suroviny, třeba rýži, kterou si někdo ze štábu přinesl na oběd. Když hosté postupně dorazí na zámek, Jirka nebude mít nic navařeno. Podaří se ostatním večer zachránit? Nebo si hostitel nedá říct a bude pokračovat ve svém zběsilém tempu?
Čtvrtek: Umělec a moderátor Jiří Basta (41) se drží hesla, že výzvy se mají přijímat
Byl mistrem na provoze, kulturním referentem a dále číšníkem, moderátorem a také se věnoval produkci. Je rozvedený, má dva syny (Aleše a Daniela) a je dědečkem vnuka Robina. Čtvrtek bude velkou dohrávkou středečního večera. Všichni budou zvědaví, jak to s Jirkou Koběrským nakonec dopadlo. A jestli vůbec dorazí na další večeři.
Hosty tentokrát k sobě domů pozve Jirka Basta. Je to bývalý dýdžej devadesátek a současný rozhlasový moderátor. Jirka Basta připraví kokotštejnský létající talíř, uzenou česnečku s vejcem a sýrem, zapečenou krkovičku s cibulí a speciální marinádou, rýži, kimchi a sladkou čoko tečku. Zábava bude motorkářská a večer opět dramatický.
Pátek: Producent a skladatel Zdeněk "Style" Hrubý (53) odmítá jíst hmyz
Na poslední setkání se hosté přesunou do Čech, kde je pohostí Zdeněk "Style" Hrubý. Ten slibuje středomořskou kuchyni, když připraví grilovanou pitu s domácími tzatziki, grilovaný meloun s fetou a mátou, kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem a grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy.
Čtěte také: Když jídlo nese jméno – slavné pokrmy inspirované skutečnými lidmi
Na přípravu menu ale není sám. V kuchyni ho jistí jeho partnerka, která mu radí s přípravou menu i stolu. Bude mít s přítomností přítelkyně někdo problém? Dívejte se v pátek, jak celý týden dopadne. Bude u stolu konečně klid, nebo opět dorazí Jirka Koběrský?