zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Recepty Zdeňka Pohlreicha na dokonalé menu pro zamilované

Čokoládový dortík s ořechy a pomerančovým salátem.
Autor: archiv TV Prima Čokoládový dortík s ořechy a pomerančovým salátem.
schneiz , Vydáno: 13.02.2020
Máme pro vás rozepsané recepty na kompletní menu včetně drinku, které se skvěle hodí pro romantickou večeři ve dvou. Třeba na svatého Valentýna? Naučte se gazpacho, tempuru či jehněčí na marocký způsob. Když ne vám, tak čokoládovému dortíku s pomerančovým kompotem na závěr podlehne každý.

reklama

POLÉVKA GAZPACHO

Zeleninové gazpacho. Tradiční studená polévka ze Španělska.
Autor: archiv TV Prima Zeleninové gazpacho. Tradiční studená polévka ze Španělska.

Suroviny:

4 vyzrálá rajčata
1/2 cukety
1/2 salátové okurky
4 plátky touastového chleba
1 cibule
2 stroužky česneku
vinný ocet
olivový olej
bazalka
mletý římský kmín
sůl
pepř

Postup: Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte. Vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, cuketou, okurkou, bazalkou a touastovým chlebem zbaveným kůrek. Zakápněte vinným octem, olivovým olejem a dokořeňte římským kmínem, solí a pepřem. Všechny suroviny zpracujte v mixéru. V případě potřeby dokořeňte, nechte ideálně hodinu vychladit, pokapejte olivovým olejem, ozdobte lístky bazalky a podávejte.

KREVETOVÁ TEMPURA

Krevetová tempura.
Autor: archiv TV Prima Krevetová tempura.

Suroviny:

krevety
bílá ředkev
1 vejce
škrob
tempurová mouka
rostlinný olej
led
 
na omáčku:
miso pasta
sójová omáčka

voda

Postup: V malém kastrůlku přiveďte vodu k varu, nechte v ní povařit lžíci miso pasty, promíchejte, přidejte trochu sójové omáčky a odstavte.

Ve woku nechte rozehřát olej a mezitím si připravte těstíčko: v misce rozšlehejte vejce, přidejte lžičku škrobu, mouku a na závěr rozdrcený led. Krevety očistěte, nakrojte na několika místech a osolte.

Obalte v těstíčku a jen na pár vteřin smažte v oleji. Krevety nechte okapat na papírovém ubrousku, pak je přendejte na talíř a podávejte s omáčkou a nastrouhanou bílou ředkví.

JEHNĚČÍ NA MAROCKÝ ZPŮSOB S RATATOUILLE

Jehněčí na marocký způsob.
Autor: archiv TV Prima Jehněčí na marocký způsob.

Suroviny:

jehněčí hřbet
vývar
1 lžíce medu
rozmarýn
máta
kmín
mletý římský kmín
1 kulička nového koření
bobkový list
celá skořice
pepř
sůl
olivový olej
 
na ratatouille:
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1/2 cukety
2 plátky lilku
konzervovaná rajčata
1 cibule
1 stroužek česneku
snítka tymiánu
1 dcl bílého vína
sůl
pepř
olivový olej

Nejdříve si připravte marinádu: pánev rozehřejte a nechte na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dejte stranou a zbytek přesypte do hmoždíře. Přidejte mletý římský kmín, rozmělněte a nakonec vmíchejte lžíci medu.

Maso očistěte, opepřete a osolte. Vložte na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je víc masa. Přidejte snítku rozmarýnu. Opečte ze všech stran a vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Vyndejte z trouby, potřete marinádou a ještě na chvíli nechte dopéct.

Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli. Pak postupně přidejte nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu, rajčata, zalijte vínem a nechte chvíli restovat.

Maso vyndejte z trouby, odložte na alobal, posypte čerstvou mátou, zabalte a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu zalijte vývarem a nechte povařit.

Jehněčí nakrájejte na kotlety a podávejte spolu s ratatouille a šťávou.

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK S POMERANČOVÝM KOMPOTEM

Čokoládový dortík s ořechy a pomerančovým salátem.
Autor: archiv TV Prima Čokoládový dortík s ořechy a pomerančovým salátem.

Suroviny:

hořká čokoláda
50 g hladké mouky
50 g hnědého cukru + cukr na vysypání formiček
3 vejce
vlašské ořechy
kapka brandy
máslo na vytření formiček
sůl
 
na kompot:

2 pomeranče
1 limeta
meduňka
2 lžíce cukru

K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Ke žloutkům přisypte hnědý cukr a opět vyšlehejte. Vmíchejte hladkou mouku, nasekané ořechy, kapku brandy a čokoládu, kterou jste nechali rozpustit ve vodní lázni. Nakonec pomalu vmíchejte ušlehaný sníh. Formičky vytřete máslem a vysypte cukrem. Přelijte do nich těsto, vložte na plech a pečte při 180 stupních 10 minut.

Teď si připravte pomerančový kompot: pomeranče oloupejte a kůru zbavte bílé dužiny.

Z pomeranče vykrájejte měsíčky, ze zbytku vymačkejte šťávu do kastrůlku, přidejte část kůry, limetovou šťávu a cukr a nechte povařit. Nakrájené měsíčky přelijte šťávou a na závěr přimíchejte nakrájené lístky meduňky.

Dortíky vyndejte z trouby, vyklopte, ozdobte pomerančovým kompotem a talíř polijte lžící šťávy.

BITTERSWEET BLOOM

Bittersweet bloom
Autor: archiv TV Prima Bittersweet bloom

Suroviny:

minerální voda
šťáva z grapefruitů
grenadina
růžová voda
citronová šťáva
grapefruit na ozdobu
růžové lístky na ozdobu

Postup: Do džbánu nasypte led a zalijte grapefruitovou šťávou, grenadinou, růžovou vodou a citronovou šťávou. Dolijte minerálkou, promíchejte a nalijte do sklenic s ledem. Ozdobte kolečky grapefruitu a růžovými lístky. Můžete podávat.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

reklama

Související témata: Teď vaří šéf! , Teď vaří šéf , romantické menu , menu pro dva , Pohlreich , Bittersweet bloom , tempura , Zeleninové gazpacho , Čokoládový dortík s pomerančovým salátem , Jehněčí na marocký způsob , Krevetová tempura , dárek k valentýnu

reklama

Přečtěte si také

reklama