Celebrity

8. ledna 2024 10:54

Marie Makovská

Ivu Janžurovou trápí kolena, na operaci ale nechce. Chrání ji náramek od Igora Orozoviče

Jak je na tom zdravotně Iva Janžurová?

Herečka a členka činohry Národního divadla Iva Janžurová (82) v pořadu Showtime promluvila o svém zdraví. Trápí ji bolest kolenou, ale na operaci se jí nechce. Ještě má v živé paměti chirurgický zásah z roku 2016.

Herečka Iva Janžurová má za sebou náročnou operaci. V únoru 2016 podstoupila výměnu srdeční chlopně, ke které ji přemluvil její kamarád, herec Igor Orozovič, a především známý kardiolog, profesor Petr Neužil.

Strašně jsem se bránila, vzpomíná Janžurová

V rozhovoru s Martinou Jandovou pro pořad Showtime Iva Janžurová zavzpomínala, jak se jí na operaci nechtělo. Nakonec se ale díky ní s kardiologem Petrem Neužilem spřátelili. „Zachránil mi určitou naději na přežití. Strašně jsem se bránila, nechtěla jsem.“

„On stál a říkal, že kdyby byl moje matka, že by mě na operaci okamžitě hnal,“ řekla herečka, která se nechala dlouho přemlouvat. „Utekla sem. Už mě tam dávali do postele, ale já utekla. Pak docházelo k takovému přesvědčování, až jsem se nakonec nechala přesvědčit,“ svěřila se Janžurová.

Náramek jako talisman

Velkou oporou jí tehdy byl také kamarád a herec Igor Orozovič. Dokonce jí věnoval náramek, který nosí dodnes. „Dostala jsem od Igora Ozoroviče náramek. Ten nosím doteď, protože tvrdil, že mě bude chránit. Takže ho nosím pořád,“ přiznala v rozhovoru, který si můžete pustit v úvodním videu.

Bolavá kolena věda řešit neumí

Oblíbenou herečku, kterou stále můžete vídat v divadle a v poslední době si zahrála například i v seriálu Černé vdovy, nyní žádné vážné zdravotní potíže netrápí. „Nyní mě akorát trošku zlobí kolena,“ prozradila. Přesto ale operaci podstoupit nechce, přiznala, že se bojí a zároveň by se na nějaký čas musela opět vzdát divadelních prken. „Operace by mě na rok vyřadila z práce a tím by moje hraní v divadle skončilo,“ vysvětlila a dodala: „Pořád říkám, že věda přinese nějaký zlom. Neustále jsou nové postupy, ale u kolen se neděje nic.“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.