Móda a krása

9. října 2022 19:20

Komerční sdělení , Lea Janochová

Jak připravit pleť na zimu? Tady jsou tipy a rady a navíc sleva na péči

S létem jsme se definitivně rozloučili. Je čas schovat plavky i opalovací krémy a připravit se ochranu své pleti, která i v zimě dostává pořádně zabrat. Péči bychom měli věnovat celému tělu, dešti, větru a mrazu jsou ale nejvíc vystavené tvář, krk a ruce, jimž bychom se měli náležitě věnovat. Vhodné je osvojit si několik základních tipů, které nám pomohou udržet pleť přes zimní měsíce ve skvělé kondici.

Kůže je náš největší orgán. Chrání naše těla před vnějšími vlivy a snese toho za život opravdu hodně. Přesto na ni spousta lidí zapomíná a nevěnuje jí dostatečnou péči. Přitom právě naše pokožka je tím, co na první pohled prozradí náš zdravotní stav i věk.

Péče o kůži nemusí zabrat příliš času ani místa na poličkách. Kdo ví jak na to, má z půli vyhráno.

Proč je pleť v zimě třeba zvlášť chránit?

Faktorů, které stav naší pleti od podzimu ovlivňují, je více než dost. Střídání teplot, povětrnostní podmínky i ostré slunce. „Proto je dobré kvalitu pleti podpořit zvlhčováním vzduchu a opatrným zacházením s horkou vodou, protože právě ta, v kombinaci se špatně zvolenými produkty, může napáchat největší škody narušením lipidové vrstvy kůže,“ upozorňuje na časté chyby v péči o pleť kosmetička Monika Jarolímová.

A jak tedy vybrat ty správné přípravky k péči o pleť? Samozřejmě je důležité jejich výběr přizpůsobit typu pokožky. Dále je důležité vzít v úvahu už zmiňované roční období. „Je určitě na místě vyměnit produkty lehké, gelové a fluidní konzistence, za hutnější a výživnější textury, čímž podpoříme ochrannou bariéru naší pleti, která je právě v zimě namáhána více, než kdy jindy,“ doporučuje dále Monika Jarolímová, která má nejen s péčí o pleť letité zkušenosti.

Důležité je také volit takové přípravky, které nepoškozují tvorbu lipidové vrstvy. Právě její narušení způsobuje mimo jiné nadměrné odpařování vody, pleť je pak dehydratovaná a stává se přecitlivělou. To může podle Moniky Jarolímové přerůst i ve zdravotní potíže. „Jedná se především stavy pleti jako jsou růžovka, ekzémy, ale stačí i suchá pleť, na kterou zima dopadá nejvýrazněji a všechny projevy nepohody kůže zhoršuje. Obecně může špatně ošetřená pleť zkřehnout, začnou se tvořit šupinky, jsou viditelné žilky, zhoršuje se akné a pleť může trápit nepřetržitý pocit pnutí.“

Osvojte si základní triky

Nedokázaly jste zatím se k pravidelné péči o pleť přimět? Přidejte si čištění pleti a nanášení krému k denní rutině stejně jako čištění zubů. Ráno a večer vás to bude stát nanejvýš dvě minuty navíc v koupelně. Pokožka vám vynaloženou energii vrátí zářivým a zdravým vzhledem.

„Pokud má být pleť zdravá a odolná, vždy je třeba myslet o krok dopředu. Pokud je kůže po létě dobře hydratovaná a vyživená, je velká pravděpodobnost, že i s nadcházející zimou bude v dobré kondici a připravená tomuto náročnému období čelit. Spolu se správnou životosprávnou jsme pak schopni udržet krásnou a zdravou pleť po celý rok,“ říká Monika Jarolímová.

Porozhlédnout po vhodných produktech se můžete třeba v obchodě The Cosmetics Company Store, kde vám rádi poradí s vhodným výběrem produktům, které vám i vaší pleti udělají radost. Teď navíc na druhý zakoupený produkt nabízejí slevu 50 %. Najdete ho ve Fashion Outlet Areně v pražských Štěrboholích.

Prima nákupy: Váš průvodce nákupy po celý rok

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.