Jak probíhá facelift, který má i Dara Rolins? Dojde při něm k vytažení a přišití kůže

Jak probíhá plastická operace obličeje pomocí faceliftu

Možnosti úprav vzhledu se rychle rozšiřují a využívá je stále více žen. Takzvaný facelift, tedy omlazení vzhledu pomocí plastické operace obličeje, se poslední dobou řešil hlavně ve spojitosti se slavnou zpěvačkou Darou Rolins, která o zákroku otevřeně mluví. Jak tento chirurgický zákrok probíhá?

UPOZORNĚNÍ: Video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.

Estetické a chirurgické úpravy vzhledu jsou často tabu, o kterém se nemluví. Přesto se občas některá z celebrit rozhodne jít doslova s kůží na trh a svým sledujícím otevřeně řekne, pro jaké zákroky se rozhodla. Mluví o nich například modelka Simona Krainová i její sestra Yvonna, v poslední době také zpěvačka Dara Rolins. Tu k tomu možná dohnala právě síla sociálních sítí a velký „hejt“, který se na ni sesypal, když ukázala svou tvář po takzvaném faceliftu. Zpěvačka začala zákrok veřejně popisovat na svém blogu i profilech na sociálních sítích.

Co je to facelift a deep plane facelift?

Tzv. facelift i deep plane facelift jsou metody, které zjednodušeně řečeno pracují s povislou pokožkou pacienta, jež se pomocí řezů kolem ušních boltců vypne a její přebytky se odstraní. Při deep plane faceliftu se operatér zaměřuje na hluboké vrstvy pod kůží obličeje, ale i na krku. Dosahuje se tak intenzivnějšího liftingu tváře. Současně by však efekt neměl být umělý a „přetažený“. Oproti klasickému faceliftu jde o technicky náročnější metodu, kterou by měl dělat jen zkušený plastický chirurg. Výsledkem je mladší a přirozenější vzhled, který přetrvá déle než při faceliftu.

„Vhodným kandidátem na tento typ operace je pacient s poklesem kůže v obličeji, v oblasti dolní čelisti a na krku. My dokážeme vymodelovat krk, udělat krásnou konturu i v oblasti dolní čelisti a můžeme tuto operaci zkombinovat i s operací dolních víček, popřípadě i se zdvihnutím obočí,“ popsal plastický chirurg Roman Kufa pro redakci Showtime CNN Prima NEWS.

V každém případě lékaři obecně doporučují absolvovat před podobným zákrokem osobní konzultaci s  renomovaným odborníkem, který bude operaci provádět. Plastický chirurg by měl s pacientem probrat individuální plán a probrat s ním také nejen pozitiva, ale i případná negativa zákroku.

Zajímá vás, jak deep plane facelift probíhá? Podívejte se na celý díl pořadu Na sále v úvodu článku. Upozorňujeme, že video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 6. 2024

Pokud jste připraveni a dobře zorganizováni, Berani, měl by dnešní den proběhnout hladce a příjemně. Nebojte se oddávat fantaskním snům a věcem rozmarné povahy. Máte právo vybočit z běžné rutiny. Pokud jste však své úkoly nedělali pořádně, budete nyní muset věnovat čas dohánění a plánování dopředu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.