Životní styl

16. září 2024 10:50

Komerční sdělení

Jak vybrat střešní okna a ušetřit? Chytré nápady pro teplo a světlo v podkroví

V září máte jedinečnou příležitost ušetřit při rekonstrukci nebo vylepšení vašeho bydlení se střešními okny. Nejlepší čas pro jejich výběr, nebo výměnu je právě nyní. Neřešte pouze vzhled a cenu oken. Zjistěte, co všechno byste měli zvážit při výběru střešních oken a jaké jsou možnosti pro získání dotací na okna.

Kam střešní okna umístit?

Střešní okna vybírejte podle toho, do jaké místnosti je chcete nainstalovat. Pro ložnice a dětské pokoje jsou ideální okna s přidanými stínícími žaluziemi pro spánek. V koupelnách je dobré zvolit okna s kvalitním odvětráváním, správnou instalací a vhodným materiálem, abyste předešli vzniku plísní.

Jaký zvolit materiál?

Dřevěná okna mají přirozený a tradiční vzhled, ale vyžadují více údržby. Plastová okna jsou téměř bezúdržbová s dlouhou životností. Hliníková okna také, i když jejich cena může být vyšší.

Získejte dotace a okamžitou slevu až 10 000 Kč

Získejte finanční podporu prostřednictvím dotačních programů Nová zelená úsporám a Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové domácnosti. Dotace na okna významně sníží náklady na střešní okna až o několik desítek tisíc korun.

Navíc během září běží speciální akce výrobce střešních oken FAKRO. Můžete získat zpět až 10.000 Kč! Nakupte okna s trojsklem v oficiální distribuční síti uvedené na stránce akce a do 15. října se zde i zaregistrujte.  Získáte tak nejen úsporu energie v domácnosti, ale zároveň snížíte náklady na pořizovací cenu a instalaci oken.

Maximum pro úsporu energií – 5 x více utěsněno

Super energeticky úsporná střešní okna mají speciálně navržený rám křídla, konstruovaným ze širších dřevěných profilů s pětinásobným systémem těsnění. Střešní okno FTT U8 Thermo se součinitelem prostupu tepla Uw=0,58 W/m2K je nejvíce energeticky úsporným střešním oknem s jediným zasklením na světě.

Maximální zateplení

Úplné utěsnění spojů mezi střešními okny a krytinou, tzv. těsnící lemování, zabrání průvanu a zatékání do obytného prostoru. Systémově správné řešení je s dodatečnou termoizolací sada XDP Thermo.

Automatická ventilace bez úniku tepla

Díky automatické ventilační klapce u oken FAKRO si zajistíte dostatek čerstvého vzduchu bez tepelných ztrát. To je zvláště důležité pro zdraví celé rodiny, protože dostatečné větrání zabraňuje vzniku plísní a vlhkosti v domácnosti.

Okna jsou navíc vybavena bezpečnostním systémem topSafe, který poskytuje maximální ochranu proti vloupání.

Výměny starých oken za nová

Pokud vaše stará střešní okna netěsní a doma vám fouká, může to znamenat zbytečné výdaje na vytápění. Výměna starých oken za nová od FAKRO je snadná a může být provedena bez zásahu do ostění, což znamená minimální nepořádek a rychlou realizaci. Výměnu můžete provést kdykoliv během roku, a to i bez ohledu na značku vašich stávajících oken.

Nová řada GREENVIEW – ekologicky i energeticky efektivně

Řada střešních oken GREENVIEW přináší nejen vynikající tepelnou izolaci a ochranu před hlukem. Moderní technologie ThermoPro zvyšuje energetickou účinnost a prodlužuje životnost oken. Využijte státní dotace Nová zelená úsporám a výrazně snižte náklady.

Odborné poradenství vám poskytnou technici a montážníci FAKRO.

Sdílejte článek
Štítky teplo okno dotace Komerční sdělení střešní okno loft produkty a služby ekonomika, obchod a finance

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 10. 2024

Dnes se budete cítit poněkud napjatí a budete to přičítat nudě a nespokojenosti se svým současným životem. Většinu dopoledne byste mohli strávit sněním a vymýšlením bláznivých plánů, jak uniknout z rutiny. Přitom možná objevíte nápad, který bude nejen lákavý, ale také realizovatelný. V následujících dnech jej pečlivě zvažte. Možná se do toho budete chtít pustit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.