Celebrity

13. června 2023 16:10

David Laštovka

Roman Zach slaví 50. narozeniny. Zjistěte v kvízu, co všechno o herci víte

Charismatický herec a čerstvý padesátník Roman Zach patří mezi celebrity, které si své soukromí pečlivě střeží. Jak to má s láskou? Je ženatý a má děti? I takové otázky najedete v našem kvízu.

Roman Zach, kterého aktuálně můžete sledovat v seriálu ZOO, patří už několik let k velmi obsazovaným hercům. Jeho osobní život je ovšem tak trochu zahaleno tajemstvím. Než našel tu pravou, po bolestných rozchodech se obvykle rozjížděl do muslimských zemí, aby zahnal splín a načerpal novou energii. Osmnáctiletý Zachův syn Prokop taktéž pokračuje v jeho šlépějích. Studuje konzervatoř a zahrál si už ve filmu 3Bobule nebo v seriálech Poslední oběť a Hvězdy nad hlavou.

Jak znáte Jiřího Kodeta

1 10 1. Kterou herečku přemlouval, aby ztvárnila jeho manželku ve filmu Pelíšky?

2 10 2. V jakém příbuzenském vztahu byl s herečkou Evelynou Steimarovou?

3 10 3. V jakém filmu měl ztvárnit hlavní roli, ale jeho matka herečka Jiřina Steimarová režisérovi Oldřichu Lipskému místo něj doporučila jiného herce?

4 10 4. Kolikrát se během života ženil?

5 10 5. Kolik měl dětí?

6 10 6. Jeho dědeček, slavný herec Národního divadla Jiří Steimar se v něm viděl, velmi mu v kariéře pomáhal a jeho prohřešky dlouho přehlížel. Když se ale bohémský život Jiřího Kodeta během studií vymkl kontrole, do novin podal inzerát. Co v něm stálo?

7 10 7. V jakém městě se narodil?

8 10 8. Čím byl jeho otec Jan Kodet?

9 10 9. Který prezident ho obdaroval státním vyznamenáním?

10 10 10. Kvůli své cholerické povaze míval celý život najít společnou řeč s režiséry. Který režisér/ka po něm ze vzteku hodil/a nůž?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Právě v posledním jmenovaném seriálu se Prokop Zach představil spolu se svým otcem. A ten, jak sám v minulosti přiznal redakci webu Prima Ženy, na syna při natáčení pečlivě dohlížel. „Já ho pořád sleduju, ale tvářím se u toho, že vůbec… Nechávám ho být, ale trošku na něj dávám bacha,“ smál se tehdy Roman Zach s tím, že by se nicméně podobné informace k Prokopovi určitě dostat neměly.

Jak si Roman Zach představuje život v maringotce?

Sdílejte článek
Štítky výročí láska rodina manželství narozeniny seriál herec děti Roman Zach Hvězdy nad hlavou seriál ZOO kvíz

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.