Herec Jiří Vyorálek má vlastní kapelu. Seznámili jsme se při šlapání zelí, tvrdí

Jiří Vyorálek v Show Jana Krause

Charismatický Jiří Vyorálek (49) vyniká hereckým uměním, překvapil ale také svým hudebním nadáním. Konkrétně tedy hrou na kytaru a skutečností, že je členem kapely poskládané ze skutečných profesionálů.

Jiří Vyorálek je hojně obsazovaným hercem, kterého diváci mohou znát například ze zajímavé osmidílné fiktivní série Sedm schodů k moci, volně inspirované prostředím české politiky. „Je to takový životní příběh. Lidi prostě svými životy píšou příběhy a tohle se zrovna trefilo, že to možná připomíná příběh někoho konkrétního,“ snažil se Vyorálek teatrálně odvrátit pozornost od jména českého premiéra, jehož kariéru ve vládě ukončila v roce 2013 velká korupční aféra a jehož příběh se až nápadně podobá tomu seriálovému.

Mohlo by vás zajímat: Jiří Vyorálek občas lituje, že se nestal truhlářem. Intimní scény za něj natáčel kaskadér

Netrvalo dlouho a došlo i na konkrétní jméno. „Může to, dejme tomu, nějakému hnidopichovi, možná pana Nečase připomínat,“ dodal Vyorálek v pořadu Show Jana Krause. Upřesnil, že jeho postava se jmenuje Vichr a sarkasticky upozornil také na fakt, že ho s již zmiňovaným premiérem pojí jisté shody. „Režisérovi Chlumskému jsem moc děkoval za tu příležitost, že si všiml, že má někdo kulatý ksicht a nosí brýle,“ komentoval svoji až neuvěřitelnou podobu se zmiňovaným bývalým předsedou vlády herec, jehož domovskou scénou je už řadu let Divadlo Na zábradlí.

Talent na hudbu

Jiří Vyorálek pochází z Třebíče, kde se nejen narodil, ale také tam podle svých slov i dlouho žil. Moderátorovi přišlo v této souvislosti zajímavé, že právě z Třebíče pochází celá řada výtečných českých herců, a to v čele s Miroslavem Donutilem. „Dalo by se to nějak vysvětlit, ale ne u všech. Dukovany se začaly stavět později,“ snažil se najít nějaké vysvětlení, proč je právě toto město líhní českých hereckých es. Studium i první divadelní angažmá ovšem Jiří absolvoval v Brně, kde byl také dlouhou dobu členem souboru Divadla Husa na provázku.

Čtěte také: Jiří Vyorálek nechtěl natáčet s pornoherečkou. V erotické scéně se nechal zastoupit

„Dohromady pětadvacet let jsem si v Brně odžil,“ upřesnil Vyorálek s dodatkem, že to byly krásné roky. Zmínka o Brně se samozřejmě neobešla bez jízlivých poznámek Jana Krause, na které ovšem Jiří vždy velice pohotově a vtipně zareagoval.

Vedle herectví je další jeho vášní hra na kytaru, a tak se ve volném čase věnuje také muzice. „Hrajeme takový garážový rok,“ řekl skromně o své kapele, kterou tvoří špičkoví muzikanti ze známých skupin Garáž, Plastici či Laura a její tygři. „Seznámili jsme se při šlapání zelí tady v Praze a pak se nám tak různě porozpadaly kapely, tak jsme si zbyli,“ dodal Jiří na závěr a diváky nakonec potěšil i malou hudební ukázkou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.