Celebrity

27. července 2023 07:30

David Laštovka

Jitka Molavcová se vdala. Vzala si Alfreda Strejčka, který před šesti lety ochrnul

Herečka a zpěvačka Jitka Molavcová (73) s hercem, hudebníkem a recitátorem Alfredem Strejčkem (81) měli církevní svatbu. Nevěsta místo šatů zvolila elegantní bílý kostýmek.

Nečekanou zprávu o církevní svatbě Jitky Molavcové s Alfredem Strejčkem přinesl Super.cz. Soukromí herečky a zpěvačky Jitka Molavcové je tak trochu zahaleno tajemstvím. Novinářům ochotně odpovídá na otázky týkající se své profese, na témata ohledně lásky a partnerů se bavit odmítá. Držitelka Thálie za celoživotní mistrovství v oboru muzikál to v životě rozhodně neměla jednoduché.

Velkou láskou Jitky Molavcové byl o devět let starší spisovatel Jan Petráň, který měl z předchozího vztahu syna a další dítě už nechtěl. Ona jeho přání respektovala, a tak se vlastních potomků nikdy nedočkala. Manželství trvalo třicet let, pak se jejich cesty definitivně rozešly. Důvodů bylo několik, přestali si rozumět, odcizili se a v životě Jitky se objevil nový muž, herecký kolega, znamenitý recitátor s charismatickým hlasem, vdovec po slavné atletce Jarmile Nygrýnové, Alfred Strejček. Okouzlil ji svoji noblesou a spojily je rovněž společné záliby, podobné vidění světa i smysl pro humor.

Alfred Strejček onemocněl vzácnou chorobou

Před šesti lety však Strejčka náhle postihla vážná nemoc. Onemocněl vzácnou chorobou, které se zkráceně říká GB syndrom, postihující nervovou soustavu. V ČR se s ní léčí pouze sto lidí. Ochrnul, dlouhé měsíce byl odkázán na přístroje a lékaři mu nedávali šanci na přežití. „Jako každý podvečer jsem si šel zaběhat, v noci mě začalo brnět celé tělo a ráno už jsem nebyl schopný pohybu,“ popsal Alfred Strejček pro web Prima Ženy. Lékaři ho ihned uvedli do umělého spánku a nadopovali různými psychofarmaky. Několik dlouhých měsíců nemohl dýchat a byl napojený na ventilátor. Rodině a Jitce dokonce bylo oznámeno, že jeho stav je kritický a patrně nepřežije.

Alfred si svůj život nakonec dokázal vybojovat, ale zůstal ochrnutý, upoután na invalidní vozík a odkázaný na pomoc druhých. „V těch nejtěžších chvílích mi byla největší oporou rodina, Jitka... Spousta přátel, co za mnou chodila nebo mi posílala vzkazy,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy Strejček. Od chvíle, co ho nemoc postihla, se domů nevrátil. Pobývá v sanatoriu Charlotta, kde má veškerý servis a podmínky k nezbytné rehabilitaci. Jitka ho chodí pravidelně navštěvovat.

Velmi nečekaná byla také nedávná svatba scenáristy Petra Kolečka s modelkou Anetou Vignerovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.