Celebrity

29. srpna 2024 10:32

David Laštovka

Karel Heřmánek v mládí randil s Vilmou Cibulkovou. Opustila ho kvůli Macháčkovi

Zesnulý herec Karel Heřmánek se během života oženil dvakrát a byl otcem pěti dětí. V mládí byla jeho velkou láskou také o šestnáct let mladší herečka Vilma Cibulková. Jak se spolu dali dohromady a proč se jim vztah rozpadl?

Karel Heřmánek a Vilma Cibulková se do sebe zamilovali při společné práci v Divadle Na Zábradlí. Chodili spolu necelý rok. Jejich vztah skončil pro Heřmánka bolestným zklamáním. Poté, co Cibulková získala angažmá v Národním divadle, dala přednost o 41 let staršímu herci a režisérovi Miroslavu Macháčkovi. S ním prožila několik let a nutno dodat, že jejich vztah byl hodně divoký.

Bouřlivý rozchod

Macháček holdoval alkoholu a ke své zálibě přivedl i ji. Nakonec ho opustila, načasování ovšem nebylo šťastné. Odešla od něj v době, kdy byl vážně nemocný, což si dodnes vyčítá. „Bojím se, že odpovědět na otázku, proč jsme k sobě s Máchou (Macháčkem - pozn. red.) tolik tíhli, dost dobře neumím. Bylo to osudové setkání a vymyká se jakémukoliv popisu. Zdrhla jsem ve chvíli, kdy mě nejvíce potřeboval,“ prozradila Vilma Cibulková v pořadu Třináctá komnata.

Čtěte také: Lékař promluvil o nemoci Karla Heřmánka: Může vás vyřadit z provozu. Proč patří k nejhorším?

První manželství se mu rozpadlo

První manželkou Karla Heřmánka byla zubařka Stanislava, s níž měl dvě dcery, Karolínu a Kristýnu. Idylka trvala několik let, pak se ovšem mezi nimi stalo něco, co zůstalo dodnes nevysvětleno. Sám herec se k důvodu rozchodu veřejně nikdy nevyjádřil. Měl ale zlomené srdce a z rozpadu manželství se těžko vzpamatovával.

Bydleli na venkově a stále si vyznávali lásku

Láska si ho nakonec našla sama. Krátce po rozvodu se v dabingovém studiu setkal s o šestnáct let mladší televizní hlasatelkou Hanou Vávrovou, která se stala jeho druhou a osudovou ženou. Měli spolu tři syny. V roce 1989 se jim narodil syn Karel, který se stal rovněž hercem. O rok později Josef a v roce 2001 přišel na svět jejich třetí syn, kterému dali jméno František.

Čtěte také: Nové svědectví o smrti Karla Heřmánka. Před sebevraždou napsal dlouhou SMS své manželce

Bydleli na venkově, uprostřed jevanských lesů, a jejich manželství patřilo mezi idylická. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ svěřil se v minulosti herec redaktorovi webu Prima Ženy.

Karel Heřmánek byl významným hereckým velikánem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.