Celebrity

28. srpna 2024 12:16

Tomáš Durčák

Policie zveřejnila předběžný závěr z pitvy Karla Heřmánka. Motiv stále chybí

Podle předběžných závěrů soudní pitvy zemřel Karel Heřmánek na střelná zranění

Herec Karel Heřmánek svůj život podle všeho dobrovolně ukončil, když na střelnici proti sobě obrátil zbraň. Předběžné výsledky nařízené pitvy tuto skutečnost nyní více méně potvrdily. Otazník stále zůstává nad motivem jeho rozhodnutí odejít dobrovolně ze světa. Policisté nyní incident vyšetřují pro podezření z trestného činu účasti na sebevraždě.

„Máme k dispozici předběžné závěry soudní pitvy, která prokázala, že muž zemřel na následky střelného poranění,“ konstatovala mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. „Nicméně tuto tragickou událost i nadále prověřují příbramští kriminalisté,“ dodala. I na základě výpovědí očitých svědků se však zdá být poměrně jisté, že Karel Heřmánek se k sebevraždě rozhodl dobrovolně.

Čtěte také: Karel Heřmánek žil v luxusním domě v Jevanech. Zaplatil za něj 15 milionů korun

„Karel si před časem zaplatil zážitkový kurz střílení. Ten den byli na střelnici ještě další dva, kteří si kurz zaplatili. Ti tam s sebou měli doprovod, který si je u toho natáčel a fotil. Karel vystřelil tři rány na terč, usmíval se, pak napsal dlouhou SMS zprávu své ženě Haničce, kterou už ale neodeslal. Namířil zbraň proti sobě a zastřelil se. Policie pak všem zabavila mobily, protože v nich mohli mít videa a fotky z toho neštěstí. Tomu instruktorovi se to stalo už potřetí, ale jednou tomu dokázal zabránit,“ uvedl očitý svědek a Heřmánkův kamarád Jan Kuželka pro web Prima Ženy.

Dle jeho úsudku nešlo o ze strany herce o zkratkovité jednání, nýbrž o dopředu promyšlené rozhodnutí. To má naznačovat i fakt, že Karel Heřmánek byl známý pacifista a odpůrce zbraní, který si najednou zaplatil kurz střílení. Jako další možný důvod se skloňuje Heřmánkův zánět trojklanného nervu, kvůli němuž nejenže nemohl hrát, ale prožíval podle všeho enormní, paralyzující bolest, která pro něho již zkrátka mohla být nesnesitelná.

Čtěte také: Další okolnosti tragické smrti Karla Heřmánka: Na střelnici vyrazil se zážitkovou agenturou

Až po hercově tragické smrti vyšlo najevo, že se Heřmánek jen pár dní před svou smrtí rozhodl převzít polovinu čtyřicetiprocentního podílu v Divadle Na Zábradlí, kterého se vzdal jeho syn Josef. Dalších dvacet procent pak získala hercova manželka Helena. Rozhodli se tak namísto možnosti převést oněch čtyřicet procent podílu na dalšího syna Karla, který v divadle vlastnil stejný podíl jako jeho bratr. Majetkový přesun, dohledatelný na webu Justice.cz, tak naznačuje, že Heřmánek měl do budoucna s divadlem zřejmě další plány.

Karel Heřmánek bydlel v obci Jevany. U jeho domu jsou svíčky a květiny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 9. 2024

Berani, nenechte se dnes od druhých tlačit. Lidé se sice vyvyšují, ale za jejich slovy se skrývá jen málo. Dávejte si pozor, abyste se nepřepálili. Tento den byste se měli starat o sebe a své potřeby. Podnikněte kroky k tomu, abyste si zajistili to, co chcete. Spojte se s lidmi, které jste nedávno potkali. Tato náhodná setkání mají svůj význam.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.