Celebrity

27. srpna 2024 14:28

David Laštovka

Karel Heřmánek před smrtí napsal SMS své ženě. Neodeslal ji a zastřelil se, řekl svědek

Nekrolog Karla Heřmánka

Smrt nezapomenutelného českého umělce Karla Heřmánka zahalila Česko do smutku. Redakce webu Prima Ženy v případu jeho nečekané sebevraždy zjistila nové informace. Jak probíhaly hercovy poslední chvíle a co jeho dobrovolnému odchodu ze světa předcházelo?

Smrt legendárního herce Karla Heřmánka, který spáchal sebevraždu na střelnici na Příbramsku, byla šokující a nečekaná. Podle některých svědků jí předcházela SMS zpráva, kterou si ve svém mobilu měl přečíst a následně obrátit zbraň proti sobě. Podle informací webu Prima Ženy tomu ale tak nebylo.

Dva týdny před smrtí se sešel s kolegy

Tomu, že by herec Karel Heřmánek plánoval sebevraždu, nic nenasvědčovalo. Trápily ho sice zdravotní problémy, potýkal se s bolestivým zánětem trojklanného nervu v obličeji, ale ani to mu nebránilo, aby žil naplno.

Čtěte také: Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Zářil po boku milované manželky Hany

Začátkem července s manželkou navštívil filmový festival v Karlových Varech, kde pobyl několik dní a velmi si ho užíval. Ještě čtrnáct dní před smrtí vyrazil do uzavřené společnosti mezi své herecké kamarády. „Seděl u stolu s Jirkou Bartoškou. Dali jsme si spolu panáčka slivovice. Karel byl ve skvělé náladě, v naprosté pohodě, dobře se bavil. Nebyly na něm znát žádné zdravotní problémy. Někde jsem četl, že měl chodit o berlích, ale chodil úplně normálně. Jeho smrt mě šokovala,“ prozradil webu Prima Ženy herec Jan Kuželka.

Mohlo by vás zajímat: Herec Karel Heřmánek byl otcem pěti dětí. První manželce nemohl přijít na jméno

Jak probíhaly jeho poslední chvíle?

Poblíž místa, kde se Karel Heřmánek v sobotu 24. srpna zastřelil, má chalupu. Tragédii byl přítomný i jeho kamarád, který mu popsal, co se v osudný moment stalo. „Karel si před časem zaplatil zážitkový kurz střílení. Ten den byli na střelnici ještě další dva, kteří si kurz zaplatili. Ti tam sebou měli doprovod, který si je u toho natáčel a fotil. Karel vystřelil tři rány na terč, usmíval se, pak napsal dlouhou SMS zprávu své ženě Haničce, kterou už ale neodeslal. Namířil zbraň proti sobě a zastřelil se. Policie pak všem zabavila mobily, protože v nich mohli mít videa a fotky z toho neštěstí. Tomu instruktorovi se to stalo už potřetí, ale jednou tomu dokázal zabránit,“ uvedl Jan Kuželka pro web Prima Ženy.

Měl to zřejmě promyšlené, míní

S Karlem Heřmánkem ho pojilo dlouholeté přátelství, dobře se znal i s jeho synem Karlem. „Měl úžasnou, báječnou rodinu, skvělé, talentované děti, byl finančně zajištěn, nevím, co ho k tomu vedlo. Jestli se bál, že by kvůli tomu zánětu trojklanného nervu už nemohl hrát...  Nevím… Ale myslím si, že to nebyl zkrat, ale měl to promyšlené. Byl odpůrce zbraní a teď najednou si zaplatil kurz střílení. Je to strašné neštěstí a tragédie. Karel byl báječný člověk a herec. Bude strašně moc chybět,“ uzavřel Jan Kuželka.

Karel Heřmánek bydlel v obci Jevany. U jeho domu jsou svíčky a květiny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.