Celebrity

26. srpna 2024 15:50

David Laštovka

Karel Heřmánek vlastnil řadu nemovitostí. S manželkou Hanou žil v českém Beverly Hills

Jevany jako obec slavných

Zesnulý herec Karel Heřmánek s manželkou Hanou vlastnil několik nemovitostí. Vysněný dům si před dvanácti lety nechal postavit na prestižní adrese v Jevanech. Rozpočet stavby tehdy činil 15 milionů korun. Mezi jeho sousedy patřili Karel Svoboda nebo Ladislav Štaidl.

Karel Heřmánek s manželkou Hanou podle deníku Aha! vlastnili tři vily v prestižních lokalitách Prahy, k tomu si ještě pořídili dva byty na Smíchově a v Holešovicích. Mezi jejich poslední investicí měla patřit nemovitost na pražském Žižkově, kterou si pořídili před třinácti lety. Vzhledem k tomu, že se o ni dělili ještě s jedním majitelem, zaplatit za ni měli polovinu, zhruba 10 milionů korun.

Mohlo by vás zajímat: Karel Heřmánek napsal SMS své manželce. Neodeslal ji a zastřelil se. Měl to promyšlené, řekl svědek

Herec je kupoval pro své děti, kterých měl celkem pět. Z prvního manželství se zubařkou Stanislavou dcery Karolínu a Kristýnu, s bývalou televizní hlasatelkou Hanou, která se stala jeho osudovou ženou a druhou manželkou, syny Karla, Josefa a Františka.

Čtěte také: U domu Karla Heřmánka v Jevanech se kupí květiny. Obec slavné tváře přitahuje

Vysněný dům stavěli s rodiči manželky

Na začátku devadesátých let si Karel Heřmánek s manželkou Hanou v Jevanech, na romantickém místě mezi stromy, ve svahu nad rybníkem, zakoupil rozsáhlý stavební pozemek. Jevany se staly bydlištěm mnoha českých celebrit, v minulosti tam žil například Karel Svoboda, Ladislav Štaidl, Karel Gott nebo Lucie Bílá. Obci, kde žije necelých 900 obyvatel, se proto přezdívalo české Beverly Hills. V úvodu článku si můžete pustit reportáž o Jevanech, obci slavných osobností.

O patnáct let později si tam nechali postavit vysněný luxusní dům. Místo si nevybrali náhodou. Předtím měli pronajatý letní byt v nedalekých Louňovicích a tamní kraj je okouzlil. Rozpočet stavby tehdy činil 15 milionů korun. „Máme ale sponzorské smlouvy od firem dodávající stavební materiál, díky kterým zaplatíme asi půlku. Stavíme společně s Hančinými rodiči. Jsme obyčejní lidé, kde bychom tolik peněz vzali. Vlastní dům byl náš velký sen,“ líčil tehdy Karel Heřmánek pro deník Blesk.

Firma si vzala zálohu a zmizela i s penězi

Na výběr stavební firmy však s manželkou zpočátku neměli štěstí. Zaplatili zálohu jedné společnosti, která pak zmizela i s penězi. Až druhá firma byla spolehlivá a dům jim postavila přesně podle jejich přání. Svojí rozlohou, výškou a netypickým tvarem se vymyká všem ostatním.

Herec se svojí rodinou tam našel vše, co k životu potřeboval. Krásnou přírodu, klid a soukromí. „Jevany jsou nádherným místem pro život,“ pochvaloval si herec, který žil ve spokojeném manželství a ve své Haně měl velkou oporu. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ svěřoval se v minulosti Karel Heřmánek redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Zářil po boku milované manželky Hany

Karel Heřmánek zemřel v sobotu 24. srpna. Na střelnici Placy ve Višňové u Příbrami proti sobě obrátil zbraň, zraněním na místě podlehl. Bylo mu 76 let.

Karel Heřmánek zemřel tragicky ve věku 76 let. Zavzpomínejte na legendárního herce:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 9. 2024

Berani, nečekaná událost by vás mohla dostat do úzkých. Může se jednat o novou osobu ve vašem životě nebo o znovuobjevení někoho z minulosti. Tato přítomnost by mohla podnítit buď osobní, nebo profesní změny. Mohlo by se zdát, že je toho na vás moc, ale z dlouhodobého hlediska by to mohlo být pozitivní. Zachovejte klid, řešte problémy postupně a zachovejte si smysl pro humor.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.