Celebrity

28. srpna 2024 06:30

David Laštovka

Karel Heřmánek pět dní před sebevraždou manipuloval s majetkem. Přepsal podíl v divadle

Nekrolog Karla Heřmánka

Nečekaná smrt herecké legendy Karla Heřmánka, který ukončil život na střelnici na Příbramsku, šokovala celý národ. Dodnes se neví, co ho k dobrovolnému odchodu ze světa dohnalo. Pouhých pět dní před smrtí učinil významné rozhodnutí.

Karel Heřmánek měl ze dvou manželství pět dětí. Z prvního dcery Karolínu a Kristýnu, z druhého, s bývalou televizní hlasatelkou Hanou, syny Karla, Josefa a Františka. Před třemi lety učinil zásadní rozhodnutí a své Divadlo Bez zábradlí, které vedl dlouhých třicet let, předal dvěma synům: Karlovi a Josefovi. Oběma v divadle patřil čtyřicetiprocentní podíl, Heřmánek s manželkou Hanou si ponechali každý deset procent.

Čtěte také: Kolegové uctili památku Heřmánka. Janda minutou ticha, Kraus heslem: Show musí pokračovat

Syn z divadla odešel a vzdal se svého podílu

Jak informoval web eXtra.cz, Josef se rozhodl z divadla odejít a pouhých pět dní před smrtí tatínka se svého čtyřicetiprocentního podílu v rodinném divadle vzdal. Podle webu to vyplývá z dokumentu ze státního portálu Justice.cz.

Manželé Heřmánkovi mohli Josefův podíl převést na syna Karla, který v divadle pokračuje dál, ale převedli ho na sebe. Každý získal dvacet procent. Svědčí to o tom, že hvězda filmů Fešák Hubert nebo Smrt krásných srnců měla do budoucna plány. A o to více je hercův dobrovolný odchod ze světa šokující.

Mohlo by vás zajímat: Karel Heřmánek měl ke zbraním odpor. Jsem pacifista, nemám je rád, říkával

Karel Heřmánek, který se proslavil řadou filmů, například Fešák Hubert, Smrt krásných srnců, Dobré světlo či S čerty nejsou žerty, zemřel v sobotu 24. srpna, když na střelnici na Příbramsku proti sobě obrátil zbraň, zraněním na místě podlehl. Bylo mu 76 let.

Karel Heřmánek bydlel v obci Jevany. U jeho domu jsou svíčky a květiny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.