Celebrity

26. srpna 2024 06:00

David Laštovka

Nejslavnější filmy Karla Heřmánka: Fešáka Huberta kvůli rvačce málem nedotočil

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek

Fešák Hubert, Smrt krásných srnců, Dobré světlo, S čerty nejsou žerty, Zámek v Čechách, to je jen stručný výčet filmů, v nichž zazářil herec Karel Heřmánek. Ať už se jednalo o role komické nebo vážné, všechny dokázal ztvárnit velmi přesvědčivě. Jak na své nejslavnější role vzpomínal?

Karel Heřmánek před kamerou natočil desítky nezapomenutelných filmů. Jedním z nich je také komedie Fešák Hubert, kde ztvárnil hlavní roli žižkovského frajera Huberta Hraběte, zvaného Fešák. V té době mu bylo 36 let.

Čtěte také: Chvíle před Heřmánkovou smrtí: Dlouze se díval do mobilu, a pak se zastřelil, tvrdí svědek

Velmi pikantní historku z natáčení po letech v televizním dokumentu o zmíněném filmu prozradil herec Pavel Zedníček, který v ní představoval funebráka Emana. „S Karlem Heřmánkem jsme v té době hrávali ve stejném divadle a jeden týden jsme byli na zájezdovém představení v Prostějově. Večer jsme dohráli, sedli do taxi, které nás pak odvezlo na ranní natáčení do Prahy. Tak to šlo každý den. Byl to už trochu stereotyp, takže když jsme třetí den znovu nasedli do auta, Karel prohlásil, že by to chtělo zažít nějaké dobrodružství,“ začal vyprávět Zedníček.

Dostal pendrekem do hlavy

Svému parťákovi proto navrhl, že mohou navštívit jeho strýce, který žije na Moravě. Karel Heřmánek nadšeně souhlasil. „Byla to veselá návštěva, strýc nás velmi štědře hostil slivovicí a dobrým jídlem. Odjížděli jsme asi ve tři ráno,“ popisoval herec.

Po cestě zpátky u Devíti křížů Karel Heřmánek požádal řidiče, aby mu zastavil, protože si musí odskočit na toaletu. „V té době bylo ale v noci všude zavřeno, tak tam někde začal vykonávat potřebu. Najednou kolem projela šestsettrojka, z ní vystoupil chlápek a začal Karla mlátit pendrekem do hlavy. Naštěstí stačil utéct do auta a odjeli jsme rychle pryč,“ líčil noční drama Zedníček.

Skončil v nemocnici

Do Prahy na natáčení dorazili až kolem sedmé ráno. „Když jsme vystoupili z vozu, všichni se Karla lekli, jak vypadal. Byl celý od krve. Okamžitě ho odvezli do nemocnice. Ještě štěstí, že to nebylo nic vážného. Během dopoledne ho přivezli zpátky a mohlo se začít zase točit. A jako by mu to nestačilo, další den chtěl dobrodružství prožít znovu,“ vzpomínal Pavel Zedníček.

Karel Heřmánek na film Fešák Huberta vzpomínal velmi rád. „Odehrávalo se to na Žižkově, kde jsem skutečně vyrůstal. Dodnes mě mrzí, že se nestačilo zrealizovat jeho pokračování, které bylo v plánu. Bohužel autor scénáře Pavel Hanuš mezitím zemřel a nestačil už to dopsat,“ líčil během života redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Karel Heřmánek, otec pěti dětí, měl za sebou bolestný rozvod. S další manželkou žil na venkově

Adeptů na Lucifera bylo více

Ve stejném roce Karel Heřmánek stačil natočit i nesmrtelnou pohádku S čerty nejsou žerty, v níž ztvárnil postavu Lucifera. Původně se uvažovalo o Miloši Kopeckém nebo Jiřím Sovákovi, nakonec padla volba na mladší generaci a roli získal on. „Bylo to příjemné, bavilo nás to. Bylo to výborně obsazené, výborná parta tam byla. Hynek Bočan bezvadný režisér, scénář krásný. Práce mě těšila,“ vzpomínal Karel Heřmánek.

Podívejte se, jak nás Karel Heřmánek provedl svým Divadlem Bez zábradlí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 9. 2024

Berani, nečekaná událost by vás mohla dostat do úzkých. Může se jednat o novou osobu ve vašem životě nebo o znovuobjevení někoho z minulosti. Tato přítomnost by mohla podnítit buď osobní, nebo profesní změny. Mohlo by se zdát, že je toho na vás moc, ale z dlouhodobého hlediska by to mohlo být pozitivní. Zachovejte klid, řešte problémy postupně a zachovejte si smysl pro humor.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.