Herečtí kolegové oplakávají Karla Heřmánka. Dagmar Havlová poslala srdceryvný vzkaz

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek

V sobotu 24. srpna svět navždy opustil legendární herec Karel Heřmánek. Dle příspěvku na sociálních sítích Divadla Bez zábradlí, jehož byl zakladatelem, zemřel tragicky. Jeho odchod zasáhl nejen rodinu a fanoušky, ale také kolegy z herecké branže, kteří mu do nebe poslali dojemné vzkazy.

„Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ uvedli v neděli 25. srpna Heřmánkovi v prohlášení.

Čtěte také: Zemřel český herec Karel Heřmánek. Tragicky odešel ve věku 76 let

Za jakých přesných okolností herec zemřel, rodina neuvedla. Prosí o čas, aby se s bolestivou ztrátou mohli vyrovnat. „Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ dodala zarmoucená rodina.

Srdceryvný vzkaz Dagmar Havlové

„Karla Heřmánka znám od roku 1970 ze školy. Hráli jsme spolu na divadle, ve filmu i televizi. Znám jeho děti, ženu, jeho sestra je má přítelkyně. Hlubokou soustrast všem. Je ve mně veliký smutek, odcházejí-li kamarádi. Odchází-li špičkový charismatický herec se smyslem pro humor. Navíc jeden z posledních chlapáků a gentlemanů v branži. Vždycky svůj, hrdý, svérázný, nenapodobitelný rebel,“ rozepsala se bývalá první dáma na svých sociálních sítích.

„Milý Karle, ať najdeš klid. Ať svým herectvím potěšíš, a svým humorem pobavíš nebeské diváky. Musíme respektovat tvé rozhodnutí, i když tady budeš chybět. Buď sbohem. P.S. Omlouvám se za tu prostřední fotku,“ dodala Havlová a přiložila společné fotografie s Heřmánkem.

Vzkaz poslala Morávková, Hatašová i Hrušínský

„Děkuji ti za všechno… s láskou a úctou. Čest tvojí památce. Budeš nám všem neskutečně chybět!“ napsala na svém Instagramu herečka Dana Morávková a přiložila snímek legendárního herce. Heřmánkovi dále poslali vzkazy i další kolegové.

„R.I.P. Karel Heřmánek. Upřímnou soustrast rodině i kolegům v Divadle Bez zábradlí,“ vzkázal herec a divadelní ředitel Jan Hrušínský a taktéž přiložil fotografii. Na Heřmánka zavzpomínala také fotografka Lenka Hatašová, která na svých sociálních sítích sdílela vzpomínkové video.

Vzpomíná také Antalová, Strach i Baxa

Karel Heřmánek patřil k oblíbeným českým hercům a není divu, že na něj vzpomíná celá Česká republika. „Mávám ti do nebe, můj milovanej filmovej táto,“ uvedl režisér Jiří Strach a přiložil video z filmu Smrt krásných srnců, kde hrál společně s Heřmánkem.

„Tragicky odešla další herecká legenda, herec Karel Heřmánek. Kdo by si nepamatoval Fešáka Huberta, Lucifera z pohádky S čerty nejsou žerty nebo tatínka Poppera z filmu Smrt krásných srnců. Upřímnou soustrast pozůstalým. Je nám to moc líto,“ napsala na sociální síti slovenská herečka Alena Antalová.

„Odešel Karel Heřmánek. Nezapomenutelný Fešák Hubert nebo okouzlující vábitel Leo Popper z filmu Smrt krásných srnců… Pane Heřmánku, díky za Vaše hluboce lidské a laskavé postavy, které i v době, která lidskost a opravdovost popírala, přinášely tolik potřebnou naději, že to s námi ještě není tak špatné. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ uvedl na síti X politik Martin Baxa.

Podívejte se, jak nás Karel Heřmánek provedl svým Divadlem Bez zábradlí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.