Rozdíl mezi nokem a knedlíkem? Hlas lidu odpovídá
Karolína (1) - rozdíl mezi nokem a knedlíkem
Nok, nebo knedlík? To je ta otázka, která mnohé z nás stále trápí. Karolína Kamberská v sobotu připravovala špenátové noky a při té příležitosti se na odlišnosti tradiční vařené speciality trochu poptala lidí na ulici. Odpovědi si poslechněte v sestřihu:-)
Karolínu, domácí kuchařku sledujte každou sobotu v 18.00 na Primě.
Vše o pořadu se dozvíte ZDE
Kluzký, vláčný nebo mazlavý? A jde o nok nebo knedlík?
Rozdíl mezi bramborovým knedlíkem a nokem vám přiblížíme přepisem slavného rozhovoru z kultovních Pelíšků:
Maminka Krausová: "Nejsou ty knedlíčky trochu mazlavé?"
Jindřiška: "Noky přece musí být trošičku mazlavé, … na povrchu."
Tatínek Kraus: "Noky? Slyšel sem dobře? Řekla si noky?"
Jindřiška: "Maminčiny noky přece. Pravý nok je na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný."
Tatínek: "Ale mluvila si o maminčiných vynikajících bramborových knedlících?"
Jindřiška: "Mluvím o senzačních maminčiných nocích!"
Tatínek: "O těchto nefalšovaných typických vídeňských bramborových knedlících? Ty si je opovažuješ nazývat …?"
Jindřiška: "Noky!"
Tatínek: "Knedliky!"
Jindřiška: "Vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíky a noky! Je to prosté: knedlík se vaří ve vroucí vodě ve formě podlouhlých válečků a teprve po vyjmutí z lázně se krájí na tenké plátky, a po obrubě těchto plátků může být takový knedlík trochu oslizlý! Naproti tomu typický nok se ve formě kuliček nebo šišek vaří kousek oddělený zvlášť, a tudíž je slizký po celém svém povrchu!"
Pan doktor: "Mě se to jeví docela logicky."
(schneidy)
Toto by vás mohlo zajímat. V receptech od Karolíny Kamberské najdete i recept na špenátové noky.