Celebrity

12. června 2023 05:30

Marie Makovská

Kate má konkurenci, kterou asi neznáte. Sheikha Moza je nejelegantnější ženou světa

Za jednu z nejelegantnějších žen, co se módy i vystupování týká, je alespoň v Evropě považována princezna Kate. Titul celosvětové „královny elegance“ by ovšem nejspíš získala její výsost Sheikha Moza bint Nasser, matka katarského emíra Tamíma bin Hamada. Asi jste o ní nikdy neslyšeli, ale o tom, že tato třiašedesátiletá dáma umí vynést nádherné kousky a vypadá v nich úžasně, není pochyb.

Co je to emír

Čestný titul v muslimském světě, který náleží potomkům Mohameda, vysokým vojenským velitelům. Používá se také jako jméno a v islámských státech má význam velitele či prince.

Co je to sheikh

Šejk nebo také šejch je titul s významem náčelníka, panovníka. Geografická oblast nebo společnost, které vládne šejk, se nazývá šejchát.

O matce katarského emíra se píše jako o nejelegantnější ženě světa, a to nejen v arabských zemích. Právem je považována za módní ikonu, která na svůj současný věk 63 let vypadá opravdu skvěle. Jako módní ikona bývá dokonce přirovnávána k Jackie Kennedy, která byla v letech 1961–1963 první dámou USA a byla rovněž proslulá jako vyznavačka módy a stylu.

Okouzlený princ Philip

Jak uvádí britský deník Daily Mail, v roce 2015 byla mezinárodním seznamu nejlépe oblékaných osobností magazínu Vanity Fair. Údajně svou elegancí okouzlila i prince Philipa, vévodu z Edinburghu, když v říjnu roku 2020 přicestovala s manželem do Windsoru. Princ Philip ji stále sledoval a zdálo se, že je často nucen vyvrátit si krk, jen aby dosáhl očního kontaktu s Sheikhou Mozou bint Nasser.

Přečtěte si také: Nejdražší zásnubní prsten na světě dostala bhútánská královna. Kate je až na pátém místě

Jako na oficiální manželku bývalého katarského emíra Hamada bin Chalífa Ál Tháního se na ni stále upírají zraky veřejnosti. Je jednou z jeho tří žen, přičemž další dvě jsou ‚neveřejné‘, celkem má s těmito třemi manželkami 24 potomků, Moza je matkou sedmi z nich.

Módní ikonou bez stylisty

Sheikha Moza prozradila, že její styl, který podle ní respektuje tradice, a přitom je moderní a praktický, neurčuje žádný expert. Nenašla prý nikoho, kdo by opravdu rozuměl jejím přáním. Deníku Financial Times se svěřila, že je oblékání její duševní očistou. „Když jsem vyčerpaná, jdu do své šatny, procházím skříně a snažím se věci zkombinovat,“ řekla manželka bývalého katarského emíra, jež ráda obléká róby luxusních světových značek, jako jsou Valentino, Chanel nebo Dior.

Je zajímavé, že přestože je pro mnoho Britů Sheikha Moza relativně neznámá, její rodina vlastní mrakodrap Shard v Londýně, obchodní dům Harrods, tamní olympijskou vesnici nebo také italský módní dům Valentino.

Princezna Catherine Middleton vypadá také vždy skvěle a je jednou ze známých žen, která udává módní trendy:

Sdílejte článek
Štítky móda styl módní ikona Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Sheikha Moza bint Nasser

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.