Společnost

23. května 2023 18:45

Marie Makovská

Velkolepá svatba bavorského prince. Nevěsta okopírovala Kate, při obřadu omdlela

Další velkolepá evropská událost po korunovaci Karla III. na sebe nenechala dlouho čekat. O víkendu se v Mnichově ženil princ Ludwig Bavorský (40). Své ano si řekl s o osm let mladší studentkou Sophií Alexandrou Evekink (32). Té se při obřadu zatočila hlava a zachránil ji až rychlý cukr.

Princ Ludwig, syn prince Luitpolda a princezny Beatrix, je nejstarším z pěti sourozenců. Je pravnukem posledního bavorského krále Ludvíka III. (1845–1921) a budoucí hlavou stále velmi respektovaného někdejšího panovnického rodu. Za ženu si vybral doktorandku na Oxfordské univerzitě Sophii, dceru Doruse Evekinka, který pracuje jako lektor na Maastrichtské obchodní škole.

Mohlo by vás zajímat: Harry a Meghan 5 let po svatbě. Megxit, hádky a další šoky, které nikdo nečekal

Své zasnoubení pár oznámil v srpnu 2022, ale není známo, kdy se dali Ludwig se Sophií dohromady. Před svatbou princ Luitpold řekl deníku Bild, že se těší na oficiální přivítání Sophie do rodiny. „Ludwig se rozhodl dobře. Moje budoucí snacha je velmi inteligentní a vzdělaná žena,“ uvedl pro německý deník. „Doufám, že brzy založí rodinu. Je velmi potěšující, že Ludwig je nyní opět více v Bavorsku,“ řekl dále natěšený budoucí dědeček.

Nevěsta v mrákotách a podoba s Kate

Krátce poté, co si novomanželé řekli své ano, se nevěstě zatočila hlava. Podlomila se jí kolena a pohotový manžel ji zachytil před pádem na zem. „Dostala pár doušků koly a cukr ji rychle postavil na nohy,“ komentovala přímo z místa reportérka Bildu. Ven z kostela už Sophie vycházela opět sebevědomě a šťastně, manželský pár doprovázelo 15 družiček.

Přečtěte si také: Odbornice na etiketu o svatbách řekla, jakých 5 pravidel musí dodržovat všichni hosté

Nevěsta měla šaty s květinovými detaily a dlouhými rukávy od libanonské návrhářky, dlouhý krajkový závoj ukrajinské svatební značky a třpytivý diadém po ženichově babičce princezně Irmingard. Nejen novináři si všimli nápadné podobnosti s princeznou Kate Middleton, která je celosvětově známá svým elegantním stylem jako někdo, kdo udává módní trendy. I kytici Sophie zvolila podobnou, nic to ale nemění na tom, že jí to na svatbě náramně slušelo.

Co dělají princ Ludwig a jeho manželka Sophie

Princ Ludwig jako osmnáctiletý založil vlastní IT společnost a poté začal studovat práva v Göttingenu. Od roku 2011 projevuje velký zájem také o východní Afriku, deset měsíců v roce tráví tam a dva měsíce v Bavorsku. To by se ovšem, jak předpokládá i jeho rodina, mělo po svatbě změnit.

Jeho novomanželka Sophie je studentkou, která má dvojí občanství  nizozemské a kanadské. Má bakalářský titul v oboru politologie a východoevropských studií na University College London. V současné době je doktorandkou kriminologie na Oxfordské univerzitě a zaměřuje se na spravedlnost pro oběti sexuálního násilí v důsledku konfliktů. Předtím pracovala sedm let v New Yorku v OSN na různých pozicích. Ovládá řadu jazyků, avšak německy (a bavorský dialekt) se teprve intenzivně učí.

Zdroje: Bild.de, people.com, iDNES.cz

Sdílejte článek
Štítky rodina svatba Bavorsko Catherine, princezna z Walesu Ludwig Bavorský

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.