Celebrity

2. října 2023 14:48

Komerční sdělení

Kateřina Marie Tichá představuje PLAMEN, první píseň ze svého nového připravovaného alba

Zpěvačka, skladatelka a držitelka prestižní Ceny Anděl Kateřina Marie Tichá na sebe výrazně upozornila svým debutovým albem Sami (2020). Tímto pozoruhodným uměleckým počinem získala respekt odborné veřejnosti a zároveň mnoho nových nadšených posluchačů a obdivovatelů. Nyní přichází s první oficiální nahrávkou z připravovaného alba.

To vzniká již ve spolupráci s legendární kapelou Davida Stypky – Bandjeez. Píseň Plamen doprovází videoklip režiséra Ondřeje Kudyna, který představuje Kateřinu nejen jako výjimečnou interpretku, ale poprvé i jako tanečnici.

„Plamen je píseň o divokosti a ženskosti. O tom, že je někdy dobré žít jedním okamžikem. Neřešit to, co přijde zítra. Je o tom, že každý člověk má v sobě klidnou a jemnou stránku. Zároveň i tu divokou a neřízenou. Je dobré si je obě dovolit,“ říká Kateřina a pokračuje: „Vždycky mě lákal tanec. Hned jsem věděla, že k této písni patří. Pohybově mě připravila fantastická tanečnice Eliška Bolečková. Bylo to vlastně poprvé, co jsem opravdu tančila - a bylo to osvobozující a inspirativní. Eliška mi myšlenku a vizi písničky pomohla rozvinout v pohybu.“

Kateřina od vydání své první desky ušla velký kus cesty a v její kariéře se událo mnoho zajímavých a důležitých událostí. Je třeba zmínit aspoň ty nejzásadnější.

  • Start spolupráce dnes už s legendární skupinou Davida Stypky – Bandjeez
  • Prestižní Cena Anděl v kategorii Objev roku
  • Vystoupení v pražské Lucerně k 80. narozeninám Marty Kubišové
  • Prestižní vystoupení na inauguraci nového českého prezidenta Petra Pavla na Druhém nádvoří Pražského hradu
  • V mezičase Kateřina Tichá nepřetržitě koncertovala – její emotivní vystoupení v pražském Lucerna Music Baru jsou nezapomenutelná

Zároveň došlo k prvním zkušenostem s hudebníky z její doprovodné skupiny Bandjeez při práci v nahrávacím studiu. Produkce nového alba se ujal (i jako v případě prvotiny) producent Ondřej ODD Turták. Materiál na nové album je připraven a nahrávání v plném proudu.

Píseň Plamen je první ukázkou z připravovaného alba Kateřiny Marie Tiché a naznačuje, že se máme na co těšit. Vydání 2. řadové desky se očekává v lednu příštího roku u vydavatelství Singlton.

Sdílejte článek
Štítky nové album David Stypka Kateřina Marie Tichá SinglTon s.r.o.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.