Seriály a filmy

18. srpna 2023 14:22

Komerční sdělení

Kazma otočil hru. Jeho film zadupal všechny kritiky, viděl ho rekordní počet diváků

Filmový svět je místem plným názorů, interpretací a často i prudkých debat. Když Kazma ohlásil svůj nový film, mnozí filmoví kritici se nemohli dočkat, až ho roztrhají na kousky. Nicméně, když se závěrečné titulky promítly první den na stříbrných plátnech po celém Česku, situace byla diametrálně odlišná. Kazma svým filmem oslovil rekordní počet diváků.

130 000 diváků během prvního dne promítání je fenomenální úspěch a rekord, který nemá srovnání. Nebývalý divácký zájem o film nejlépe dokumentuje příklad nedávných filmových hitů. Velkofilm Avatar: The Way of Water vidělo během prvního dne promítání 37 000 diváků, nedávný český hit Vyšehrad pak během prvního dne projekcí zhlédlo 40 000 diváků.

Nejúspěšnější český film v premiérovém víkendu je Anděl Páně 2, který vidělo 188 000 diváků za celé čtyři dny.

Od prvních promítání v kinech bylo zřejmé, že Kazma má v ruce hit. Desítky tisíc návštěvníků odcházely z českých kin s úsměvem na tváři a nadšením z toho, co právě viděli. Zatímco mnozí kritici byli rychlí v předsudcích a odsoudili film ještě před jeho oficiálním vydáním, veřejnost si udělala vlastní názor okamžitě. A ten je jednoznačný: Kazma to zase dokázal a už za první den se mu podařilo doslova zbourat česká kina, přesně tak, jak si před měsícem, když film představoval, předsevzal.

„Je to nejlepší film, jaký jsem kdy viděl!“, „Nechápu, jak někdo mohl něco takového udělat!“, „Je to neuvěřitelný filmový počin.“ „Musíte to vidět!“, zní z českých kinosálů, a na spoustě projekcí diváci sedí přibití k sedačkám až do konce závěrečných titulků a poté hlasitě tleskají, což se v českých kinech opravdu jen tak nevidí. Kazmův film baví, dojímá a nechává diváky v úžasu.

Kazma komunikuje s publikem

Kazma dokázal posunout hranice toho, co lze v českém filmu očekávat. Místo toho, aby se řídil konvenčními pravidly a následoval stále stejnou formuli, kterou mnozí čeští filmaři dodržují, se rozhodl jít svou vlastní cestou. Filmoví kritici, kteří negativně hodnotili jeho dílo, se teď mohou chytnout za nos. V konečném důsledku může být Kazmův triumf lekcí pro všechny.

Kazma nám připomněl, že skutečné umění překonává hranice, vyzývá konvence a v první řadě komunikuje s publikem. Jak sám Kazma řekl: „Tento film nevzniknul pro filmové kritiky, recenzenty, nebo ocenění akademické obce. Tento film je pro lidi.“ Takže ať už jste fanoušek Kazmy, nebo jste měli pochybnosti o jeho filmovém debutu, jedno je jasné. Podařilo se mu ukázat, pro koho se mají filmy dělat. A čeští filmoví kritici dostali pořádnou lekci. ONEMANSHOW: The Movie funguje, a lidé ho milují.

Sdílejte článek
Štítky film kino Kazma Kazmitch Česko česká kinematografie Andrea Kalousová ONEMANSHOW: The Movie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.