Zdraví a nemoci

15. srpna 2022 10:37

Komerční sdělení

Kolagen pro ženy - skutečně se vyplatí dát mu šanci?

Význam kolagenu v lidském těle je obrovský, potvrzují to vědci i lékaři. Dá se však nedostatek vlastního kolagenu skutečně vyřešit pomocí doplňků stravy z živočišných zdrojů? Praxe potvrzuje, že ano a zejména ženy jsou z účinků čistého kolagenového hydrolyzátu uneseny. Jde však o to, jestli si vyberete účinný produkt.

O tom, zda je kolagen vhodný pro ženy, nemusíme polemizovat. Dámy, které jej dlouhodobě užívají, vyzdvihují zejména jeho schopnost zpomalit stárnutí. A to po každé stránce: kolagen jim pomáhá udržovat krásnou pleť, podpořit kvalitu vlasů a zpevnit nehty. Ale významný je také účinek na pohybovou soustavu: kolagen tvoří až 80% sušiny kloubní chrupavky, má proto přímý vliv na pohyblivost kloubů. Nachází se také v kostech, svalech a různých tkáních v těle.

Užívat jej ve formě výživového doplňku má však smysl jen tehdy, je-li vyroben správným způsobem. Abychom totiž naplno pocítili účinky kolagenu získaného z jiného živočicha, jeho výroba by měla vycházet z poznatků vědy. Měl by být zkrátka bioaktivní, respektující principy lidského těla.

Kolagenové doplňky se získávají z vedlejších produktů dobytka nebo ryb. Molekuly kolagenu z nich je však nutno štěpit na menší fragmenty. Toto je základní podmínka, aby kolagenový doplněk měl šanci fungovat. Menší fragmenty dokážou v lidském organismu proniknout do krevního oběhu. Navíc by však měli mít i určitou živou strukturu, díky čemuž je lidské tělo rozezná. Například výrobce českého doplňku Inca Collagen zvolil ke štěpení šetrnou enzymatickou hydrolýzu, díky které jsou vytvořeny fragmenty bioaktivní se strukturou trojzávitnice. Proto tento kolagenový hydrolyzát, který je dnes jedničkou na českém a slovenském trhu, výborně účinkuje.

Inca Collagen je 100% čistý kolagen prémiové kvality. Čistota je další důležitou podmínkou, aby kolagenové fragmenty v lidském těle nalezli své uplatnění. Přimíchané aroma, příchutě nebo vitamíny by totiž mohly snižovat jejich účinek.

Účinný kolagenový produkt by měl tedy splňovat tato kritéria:

  • Měl by být čistý a neochucený, bez konzervantů a přísad.
  • Měl by být hydrolyzován šetrně a s důrazem na zachování struktury trojzávitnice.
  • Měl by být v práškové formě, protože ta zaručuje trvanlivost produktu, jak potvrzuje doktorka biochemie Dagmar Petrová: "V práškové formě je minimální nebezpečí bakteriálního rozkladu - bez vody je bakterie bezmocná." Inca Collagen si namícháte až těsně před užitím, stačí jej nasypat do sklenice, zalít vodou nebo džusem a vypít.
  • Ideální je mořský kolagen. Pro kolagen z ryb je typická vysoká čistota molekul, navíc rybí kolagen není nutno tepelně upravovat jako hovězí. “Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu a menšímu působení,” vysvětluje atestovaný ortoped MUDr. Vladimír Holoubek. Proto i značka Inca Collagen vyrábí svůj produkt právě z mořských ryb a vyhýbá se tepelnému zpracování.

Inca Collagen je výsledkem precizní práce biochemiků, kteří vědí, jak kolagen z ryb v lidském těle funguje. Díky tomu se ženy z účinků Inca Collagenu tak těší. Konkrétně:

  • kolagen na pleť pomáhá ženám udržovat zdravou, elastickou a hydratovanou pokožku obličeje,
  • eliminuje menší vrásky, zpomaluje tvorbu nových vrásek,
  • může pomoci zastavit vypadávání vlasů, regeneruje vlasové kořínky,
  • eliminuje lámavost nehtů, podporuje růst krásnějších a pevnějších nehtů,
  • je ideální pro maminky po porodu, může pomoci zacelit jizvy, regeneruje kůži těla, podporuje růst vlasů, pomáhá udržet zdraví dásní a zubů,
  • podobným způsobem pomáhá ženám v období menopauzy, může pomoci jako prevence řídnutí kostí u starších žen,
  • pro ženy, které milují sport, funguje jako podpora zdraví kloubů a pohybové soustavy, pomáhá regeneraci svalů, udržuje zdravou strukturu chrupavky a kostí.

Značka si za 7 let existence získala přes 200 tisíc spokojených zákazníků – svědčí o tom například i stovky recenzí na webu a sociálních sítích:

“Kupuji si ho už několik let, hlavně kvůli problémům s klouby, a musím jen chválit … a zlepšil se mi i stav vlasů, nehty, pokožka.” Karin
“Kolagen užívám už asi 2 roky. Lepší pleť, nehty, vlasy. Prostě po kolagenu je žena krásnější.” Andrea

Pokud tedy jako žena hledáte životabudič na vaši ospalou a mdlou pleť, na slabé vlasy nebo štěpící se nehty, ale také na unavené klouby, doporučujeme sahat po kvalitě. Tu na našem trhu mezi tisíci výživových doplňků reprezentuje Inca Collagen. Je to investice do sebe, do své krásy a radosti z pohybu, která se vyplatí.

Sdílejte článek
Štítky ryby nehty lidské tělo kloub fragment

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.