Tomáš nezvládne uvařit hlavní chod. Soutěžící si musí jídlo připravit sami

Prostřeno! XXV (47) - Zábava

Takový večer si účastníci soutěže domácích kuchařů nepředstavovali ani v nejhorších snech. Doposud málomluvný podivín Tomáš má zpoždění, nevaří doma a v kuchyni se také moc nepředvede. Nejvíce překvapí zábavou, kterou si ostatní opravdu neužijí.

Úterní hostitel Tomáš šokuje hned v úvodu nejnovějšího dílu kuchařského pořadu z Moravskoslezského kraje. Neudělal si volno v práci, a tak začne vařit s velkým zpožděním. Protože žije s rodiči a má údajně „rozkopaný byt“, pozve hosty ke svému známému, kde ještě nikdy nevařil. Že bude tento večer fiaskem, poznají hosté hned při předkrmu. Mastné topinky pokryté směsí vepřové konzervy s paprikou nebudou žádnou hitparádou a v kuřecí polévce zase Tomáš servíruje velké kosti s kusy kůže.

S obavami pak amatérští kuchaři vyhlížejí další chod. Na řízku s kaší snad Tomáš nic pokazit nemůže, nebo ano? „Jako zábavu jsem vymyslel, že si vyrobíte hlavní chod,“ oznámí hostitel s bezelstným úsměvem. Naklepat a obalit kuřecí maso si tedy musí soutěžící sami. Během smažení pak Tomáš převezme iniciativu. Bohužel některé kousky spálí a místo kaše dá na talíř obyčejné vařené brambory.

Podívejte se, jak si soutěžící otevřou víno, které přinesli hostiteli jako dárek:

„Teď nevím, co si o tom myslet. Je to zábava pro nás, zkusit si, jestli umíme dělat řízky, anebo to bylo pro něj, protože je neumí udělat?“ uvažuje Patrik, který ten večer přece jen ochutnal něco nového. Místo tatarky si dá k řízku hořčici. Poslední chod úterní večer opravdu nezachrání. Napůl syrové a ne zrovna tenké palačinky s kompotem ochutnají jen ti největší hazardéři. Ještěže jako dárek přinesli hosté víno, jinak by neměli ani co pít. Líbí se vám Tomášova zábava? Má s takovou vůbec šanci na výhru? To zjistíte v úterý vpodvečer na Primě.