Celebrity

13. června 2023 17:50

David Laštovka

Přemek Podlaha vydědil syna. Svůj majetek odhadl na desítky milionů korun

Přemek Podlaha se nejvíce proslavil moderováním televizních pořadů pro kutily a zahrádkáře. Naposledy uváděl Receptář Prima nápadů. Jaké bylo soukromí legendárního jeho soukromí?

Na vlastní nohy se Přemek Podlaha musel postavit už v 15 letech, kdy po komplikovaných vztazích s rodiči odešel z domova. Se svojí první ženou, která zemřela v pouhých 45 letech na rakovinu, měl dvě děti, dceru Petru a syna Pavla. Na své potomky tak zůstal úplně sám.

Čtěte také: Petra Janů ukázala luxusní chalupu s ložnicí místo oltáře. Je to tady promodlené, říká

Zatímco na dceru byl velmi pyšný a radoval se i ze čtyř vnoučat, jichž se díky ní dočkal, se synem příliš dobře nevycházel. Nemohl mu zapomenout, že si od něj půjčil dva a půl milionu korun, které nesplácel. Proto ho nakonec vydědil. „Odhadl (otec Přemek Podlaha, pozn. red.) svůj majetek na čtyřicet milionů korun a chtěl, abych se vzdal svého čtvrtinového podílu na něm,“ prozradil deníku Blesk Podlahův syn. „Nemám syna. Tedy mám, ale nevím o něm a ani snad vědět nechci,“ reagoval Podlaha.

Podruhé se moderátor televizních pořadů pro kutily a zahrádkáře ženil osm let po smrti své první manželky. Jeho vyvolenou se stala spolupracovnice z televizního studia Kateřina Kalendová. Když si po revoluci začal stavět vysněný dům, stala se děsivá událost. Bagrista, který na jeho pozemku prováděl terénní úpravy, ze země vyhrabal zavražděného dělníka, patrně Ukrajince, jenž byl zalitý v betonu.

Umíral doma, Vánoc se nedožil

S Kateřinou žil šťastně až do svých posledních dnů. Na sklonku života ho začaly sužovat problémy se srdcem, ke kterým se přidala zákeřná rakovina. Přál si zemřít doma, což se mu splnilo. Dožít se Vánoc už ovšem nikoliv. Zemřel v roce 2014 ve věku 76 let – pouhý den před Štědrým večerem.

Čtěte také: Prasátko už bohužel neuvidí. Legendární vánoční reklamu zasáhlo nečekané úmrtí

Přestože Přemek Podlaha radil kutilům, přiznával, že manuálně příliš zručný není. Jakmile doma potřeboval cokoliv opravit nebo udělat, využíval na všechny práce svého zetě, který měl, jak říkával, ruce ze zlata.

Patnáct let přednášel na FAMU. Mezi jeho žáky patřil například i Filip Renč. Na tu dobu ovšem nevzpomínal příliš v dobrém. Nejvíce mu vadili studenti, kteří se na školu dostali díky protekci a umělecké řemeslo je vůbec nezajímalo.

Podívejte se na rozhovor s Filipem Renčem, žákem Přemka Podlahy na FAMU:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.