Láďa Hruška srká polévku přímo z talíře, který vylíže. Ukáže se jako velký hráč

Prostřeno! XXVI (3) - Domácí uzený losos

Středeční večer v kulinářském klání patří soutěžícímu Miroslavovi. Láďovi Hruškovi u něj natolik zachutná, že mu koupí dárek a s chutí vylíže talíř po polévce. Jen jedno jídlo nepůjde ostatním pod nos.

Ve středu se v reprízovaných dílech soutěže amatérských kuchařů předvede Miroslav, kterému ostatní říkají Míra. Po úterním vegetariánském menu od důchodkyně Marcely se všichni budou těšit na maso a hlavně grilování. Míra totiž všechno vaří venku a na grilu upeče dokonce dezert s vůní kouře. V jeho menu se nachází takové dobroty, jako jsou kanapky s uzeným lososempolévka z pečeného česneku, grilované maso s kukuřičným chlebíčkem a ovocný crumble.

Míra se s Láďou zná, účinkoval v jeho vychytaném pořadu. A protože se mu natáčení líbilo, šel do televize znovu. Milovník grilování leccos připraví i přímo před zraky hostů, což mnozí ocení. Nejprve dostanou melounovou limonádu a ochutnají kanapky z lososa. Ne každý ale ví, o co se jedná. „No a to jsou ty konopky?“ ptá se zvědavě Láďa a vtípku se hned chytí Tereza, která si myslí, že bude mít Láďa inspiraci do svého pořadu. „Lososa jsem si udil studeným kouřem,“ pochlubí se málomluvný Míra, za kterého mluví hlavně činy. Jak se můžete na prima+ a vpodvečer na obrazovce přesvědčit, přehnaně svoje dílo neobhajuje. O přípravě mluví, jen když z něj přítomní tahají rozumy.

Podívejte se na video s Láďou, který vypije polévku přímo z talíře:

Soutěž o nejrychlejšího jedlíka

Po předkrmu následuje česneková polévka. Láďa, který se kvůli dietě vyhýbá pečivu, po dlouhé době ochutná chlebové krutony. Ty jsou pro něj přímo jako mana nebeská. Jídlo si pak dlouze vychutnává a zapomene na soutěž, kterou se svými soupeři hraje už od úterka. Jde o to, že kdo má prázdný talíř jako první, je král. A ten, co je poslední, je prý „pokakané prkýnko“. V půlce polévky Láďovi dojde, že by mohl být to obávané „prkýnko“, a tak narychlo vysrká jídlo rovnou z talíře. Ani to mu ale ke spokojenosti nestačí.

„Já se normálně nestydím tady vylízat talíř,“ podotkne Láďa a pustí se do díla, jako by mu nezbývala opravdu žádná jiná možnost. Na Mírovi bude znát, že je to pro něj obrovská pocta, a tak Hruškovo provinění proti pravidlům slušného chování neřeší. Není ostatně první ani poslední. Ukáže tím ale svoji soutěživost. Velmi zvědaví budou hosté na Mírův kukuřičný chlebíček, který se podává k hlavnímu chodu. Tereza bude mít obavy, aby nedostala jen dietní suchar. Jediným zklamáním bude pro některé dezert. Ovocný crumble připravovaný na grilu získal kouřové aroma, což nevyhovuje všem. Podepíše se to na hodnocení?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.