Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dietní dezert do vedra: mražené jogurtové kostky Tutti Frutti

Osvěží vás jako zmrzlina, ale jsou mnohem zdravější.
Vydáno: 05.08.2015, Anna Kopečková
Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě
Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě Autor: theviewfromgreatisland.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Ve vedru asi nikdo moc netouží po sladkostech, jako jsou koláče a další pečivo. Zato často saháme do mrazáku po zmrzlinách. Co zkusit něco nového, co vypadá tak trochu jako koláč, ale je to vlastně zmrzlina a navíc zdravá a strašně jednoduchá?

Na přípravu toho nepotřebujete moc. Základem je samozřejmě dobrý jogurt, dále křupavé müsli a ovoce. Výhodou je, že tenhle recept není nijak striktní a můžete si ho různě obměňovat. Teď v létě se nabízí celá řada skvělého ovoce a můžete zkoušet různé chuťové i barevné kombinace. Ideální jsou borůvky, maliny, ostružiny, broskve, ale i banány nebo hroznové víno. Drobnější ovoce ponechte v celku, to ostatní nakrájejte na kousky. Čím barevnější ovoce vyberete, tím budou samozřejmě jogurtové kostky hezčí. Experimentovat se dá i se základem z müsli. Máte ho rádi křupavější? Přidejte do něj nasekané mandle nebo ořechy. Dobré budou třeba i obilné klíčky nebo různá semínka.

Také záleží na vás, jestli budete jogurt sladit nebo ne. Samotný jogurt s ovocem je velmi osvěžující, ale pokud vám sladká chuť ovoce nestačí, přislaďte si jogurt medem nebo ho rozmixujte s banány, které ho přirozeně osladí. Dospělí do jogurtu můžou vmíchat i trochu vodky.

frozen-fruit-and-yogurt-bars-7254-June-05-2015-2 Foto:

 

Co budete potřebovat:

Na korpus:

• 1 a 1/4 hrnku ovesných vloček

• 1 lžíci rostlinného oleje

• 1 lžíci medu

• 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň:

• 800 g hustého řeckého jogurtu

• 3 hrnky čerstvého ovoce

• med na doslazení (nemusí být)

1. Ovesné vločky smíchejte s olejem, medem a vanilkovým extraktem, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Během té doby je jednou promíchejte. Upečené vločky nechte vychladnout a pak je rozložte na dno vhodné mísy nebo formy.

2. Jogurt smíchejte s ovocem (celým nebo nakrájeným na kousky). Dávejte přitom pozor, aby se ovoce nerozmačkalo. Jogurt s ovocem pak opatrně rozetřete ve stejnoměrné vrstvě na vločky a povrch uhlaďte. Mísu nebo formu zakryjte mikrotenovou fólií a dejte nejméně na 4 hodiny do mrazáku, dokud jogurt neztuhne.

3. Před podáváním formu vyndejte z mrazáku, nechte stát asi 15 minut při pokojové teplotě, aby jogurt lehce povolil, nakrájejte ho ostrým nožem na kostky a ihned podávejte.

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Nanuky do vedra Foto:

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Vyrobte si vlastní zmrzlinu, jakou jste ještě nikde neochutnali.
Dáte si originál nebo nějakou vylepšenou ovocnou verzi?

Už máte nalito? Co třeba MOJITO?

Namalujte si svůj originální moučník

Romantické pečení: Malované rolády

Melounová pizza

Melounová pizza: Nízkokalorická, bez pečení a skoro bez práce

Článek je zařazen v: zmrzlina, jogurtové kostky, mražený jogurt, dietní dezert
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama