Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dietní dezert do vedra: mražené jogurtové kostky Tutti Frutti

Osvěží vás jako zmrzlina, ale jsou mnohem zdravější.
Vydáno: 05.08.2015
Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě
Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě Autor: theviewfromgreatisland.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Ve vedru asi nikdo moc netouží po sladkostech, jako jsou koláče a další pečivo. Zato často saháme do mrazáku po zmrzlinách. Co zkusit něco nového, co vypadá tak trochu jako koláč, ale je to vlastně zmrzlina a navíc zdravá a strašně jednoduchá?

Na přípravu toho nepotřebujete moc. Základem je samozřejmě dobrý jogurt, dále křupavé müsli a ovoce. Výhodou je, že tenhle recept není nijak striktní a můžete si ho různě obměňovat. Teď v létě se nabízí celá řada skvělého ovoce a můžete zkoušet různé chuťové i barevné kombinace. Ideální jsou borůvky, maliny, ostružiny, broskve, ale i banány nebo hroznové víno. Drobnější ovoce ponechte v celku, to ostatní nakrájejte na kousky. Čím barevnější ovoce vyberete, tím budou samozřejmě jogurtové kostky hezčí. Experimentovat se dá i se základem z müsli. Máte ho rádi křupavější? Přidejte do něj nasekané mandle nebo ořechy. Dobré budou třeba i obilné klíčky nebo různá semínka.

Také záleží na vás, jestli budete jogurt sladit nebo ne. Samotný jogurt s ovocem je velmi osvěžující, ale pokud vám sladká chuť ovoce nestačí, přislaďte si jogurt medem nebo ho rozmixujte s banány, které ho přirozeně osladí. Dospělí do jogurtu můžou vmíchat i trochu vodky.

frozen-fruit-and-yogurt-bars-7254-June-05-2015-2 Foto:

 

Co budete potřebovat:

Na korpus:

• 1 a 1/4 hrnku ovesných vloček

• 1 lžíci rostlinného oleje

• 1 lžíci medu

• 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň:

• 800 g hustého řeckého jogurtu

• 3 hrnky čerstvého ovoce

• med na doslazení (nemusí být)

1. Ovesné vločky smíchejte s olejem, medem a vanilkovým extraktem, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Během té doby je jednou promíchejte. Upečené vločky nechte vychladnout a pak je rozložte na dno vhodné mísy nebo formy.

2. Jogurt smíchejte s ovocem (celým nebo nakrájeným na kousky). Dávejte přitom pozor, aby se ovoce nerozmačkalo. Jogurt s ovocem pak opatrně rozetřete ve stejnoměrné vrstvě na vločky a povrch uhlaďte. Mísu nebo formu zakryjte mikrotenovou fólií a dejte nejméně na 4 hodiny do mrazáku, dokud jogurt neztuhne.

3. Před podáváním formu vyndejte z mrazáku, nechte stát asi 15 minut při pokojové teplotě, aby jogurt lehce povolil, nakrájejte ho ostrým nožem na kostky a ihned podávejte.

Mohlo by vám taky chutnat:

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Mít doma zmrzlinu je v létě skoro tak důležité, jako mít doma zásobu vody na pití. Hlavně děti umí chodit zkoumat obsah mrazáku několikrát denně a ptát se, jestli už mohou nějaký ten nanuk sníst. Proto je dobré být připraveni – nejen na mlsné děti, ale i na vedra. I dosplělý si nějakou tu zmrzlinu rád dá. Zvlášť, když je domácí a vy víte, co všechno jste do ní dali. A co je ještě lepší – my dospělí si můžeme domácí nanuky vylepšit troškou alkoholu!

2 rady na začátek:

  • Na odměření surovin použijte hrnek o objemu 250 ml.
  • Pokud nemáte formičky na nanuky s víčky, která po zmrazení poslouží jako držátka, použijte dřívka. Dejte naplněné formičky asi na 30 minut do mrazáku, pak do nich zasuňte dřívka a nanuky nechte důkladně zmrznout.

Okurkovo-limetkové nanuky

Okurkovo-limetkové nanuky

Co budete potřebovat na 8 nanuků:

• 1 oloupanou okurku hadovku

• 1 hrnek cukrového sirupu (viz TIP)

• 1/3 hrnku čerstvé limetkové šťávy

• 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru

 

Okurku nakrájejte na špalíčky a rozmixujte se sirupem, limetkovou šťávou a zázvorem. Směs propasírujte přes síto, rozdělte do tvořítek na nanuky a dejte asi na 6 hodin zmrznout.

 

TIP: Cukrový sirup si snadno připravíte z 500 ml vody a 500 g krupicového cukru. Povařte je v kastrolu, až se cukr úplně rozpustí, a nechte vychladnout. V lednici vám cukrový sirup vydrží opravdu dlouho.

Dáte si originál nebo nějakou vylepšenou ovocnou verzi?

Už máte nalito? Co třeba MOJITO?

Namalujte si svůj originální moučník

Romantické pečení: Malované rolády

Melounová pizza

Melounová pizza: Nízkokalorická, bez pečení a skoro bez práce

Článek je zařazen v: zmrzlina, jogurtové kostky, mražený jogurt, dietní dezert
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama