Celebrity

30. listopadu 2023 14:03

Josef Šťastna

Manžel Makarenko byl propuštěn z vazby. Ven se dostal na kauci, případ znásilnění ale pokračuje

Manžela modelky Makarenko zadrželi v Glasgow po fotbale

Manžel podnikatelky Taťány Makarenko byl propuštěn z vazby. Na svobodu se Martin Pánek podle informací webu eXtra.cz dostal po složení kauce. Ve Skotsku byl obviněn z toho, že se s kamarády dopustil zneužití šestnáctileté dívky.

Podnikatel Martin Pánek, manžel Taťány Makarenko, posledních čtrnáct dnů trávil ve vazbě ve Skotsku, kde čelil obvinění, že se dopustil zneužití šestnáctileté dívky. Ve čtvrtek se ale objevil v Praze, byl propuštěn na kauci. O příletu do Prahy informoval web eXtra.cz.

Manžel podnikatelky Taťány Makarenko má podle skotské strany patřit ke skupině Čechů, kterou zadržela skotská policie po utkání fotbalistů pražské Sparty v Evropské lize na hřišti Glasgow Rangers. Zatčení mají být podezřelí ze znásilnění, to pro web CNN Prima NEWS potvrdily i zdroje ze Skotska.

„Tři muži byli obviněni ze znásilnění, potvrdil mi včera (ve čtvrtek, pozn. red.) úřad The Crown Office, jenž slouží jako prokuratura,“ informovala redakci CNN Prima NEWS skotská novinářka, která se případu věnuje. Detaily prý The Crown Office odmítl sdělit, nicméně nepřímo potvrdil, že se případem zabývá.

Případ ale zřejmě není uzavřen

Otázkou je, co bude s celým případem dál. Podle webu Super.cz ještě není u konce, Pánek nebyl zbaven obvinění, ale došlo jen k propuštění na kauci. Pánek musel zřejmě slíbit, že na případné soudní líčení se do Skotska vrátí.

„Mohu potvrdit, že byli na kauci propuštěni dva ze čtyř obviněných a jeden již dříve ze zdravotních důvodů. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru jsou po celou dobu v kontaktu s rodinami dotyčných,“ uvedl pro Super.cz ministr zahraničních věcí Jan Lipavský.

Makarenko věří, že jde pouze o nedorozumění

Taťána Marakenko nemá k případu žádné detailní informace. „Mohu potvrdit, že můj manžel byl ve skupině osob, které zadržela skotská policie při nedávném výjezdu na fotbal,“ uvedla pro web Super.cz. podnikatelka s tím, že je přesvědčená, že se musí jednat o nějaké nedorozumění. Pokud by ale o nedorozumění nešlo, může padnout poměrně vysoký trest a Pánek by mohl putovat za mříže.

„Plně spolupracujeme jak se skotskými úřady, tak s kolegou právníkem,“ uvedl právní zástupce Pánka pro web Extra.cz s tím, že doufají, že se nedorozumění brzy vysvětlí.

Makarenko a Pánek si řekli své „ano“ jen pár měsíců před touto událostí, a sice letos 18. srpna. Významná událost jejich života se odehrála v areálu Botanika nedaleko Prahy.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.