Martin do jídla přidá jedovatou bylinu. Ve svěrací kazajce si poté vykloubí rameno

Umělci – Prostřeno! S28 (71)

Umělecký speciál kuchařské soutěže započne v bytě na pražském Žižkově u kníratého Martina. Cirkusový performer bude servírovat smrtelně nebezpečný pokrm a na večeři k němu přijde nečekaný host, kterého zná z dřívějška. A pořádně to s ním zamává.

Pondělní hostitel Martin Čumpelík ve speciálním souboji o nejlepší menu s umělci ukáže vše, čím se zabývá. Je cirkusový artista, vrhač nožů, akrobat, věnuje se barberingu a štěstí zkoušel i v show, kde hledají talenty. Žije s manželkou Olgou, původem z Ukrajiny, a jejich malým synem. Doma se u nich mluví česky a rusky. Bude znát, že je Martin svojí ženou hodně ovlivněný. Menu bude zčásti ukrajinské a o své paní bude hostitel neustále mluvit, ať se to hodí, nebo ne. Pro hosty připraví slané palačinky, dýňovou krémovou polévku, plov a štrúdl se zmrzlinou.

Při čtení menu mají hosté různé připomínky a prozradí, co nemají rádi. Bára byla dlouho veganka, teď maso konzumuje, ale v omezeném množství. Miroslav má problém s rybou, neumí ji jíst. Oříškem bude pokrm plov skládající se z masa a rýže, protože jej nikdo nezná. Roman se netěší na slané palačinky, protože zná jen ty sladké. Jak vpodvečer na Primě a na prima+ uvidíte, rozhodně nepůjde všechno hladce. Rozbije se úplně nový tyčový mixér a Martin si bude muset poradit jinak. Ke stolu také dorazí jeden hladový krk navíc. Páteční hostitelé, tatéři Honza s Jirkou, přijdou ve dvou. Nají se vůbec?

Zábava bude chvílemi působit dost nebezpečně. Podívejte se na video:

Hosté doufají, že je Martin nechce otrávit

Když se soutěžící začnou scházet, po příchodu Báry zůstane Martin jako opařený. Budou se mu klepat ruce a dlouho se tohoto problému nezbaví. Proč? Martin s Bárou jsou bývalí partneři, podle slov Báry je to ale dávno zapomenutá minulost. „Mně bylo čtrnáct. I slovo bývalý je moc velká definice,“ přiblíží. Na Martinovi bude znát, jak je rozhozený. „Před strašně dlouhou dobou jsme spolu strašně dlouho byli,“ objasní. Při předkrmu pak bude neustále zmiňovat svoji ženu. Nejprve v souvislosti s tím, že si dal záležet, aby jídlo nandal na talíř správně, poté že jí nezůstane žádné jídlo od večeře, když dorazil jeden host navíc. Roman si to vysvětluje tím, že jsou mladá rodina a vrcholem lásky je malé dítě.

Co se týká jídla, připomínky bude mít hlavně Honza, kterému vadí přehršel zeleného zdobení na polévce i hlavním chodu. Martin záhy oznámí, že je v jídle bršťál, který způsobuje ve větším množství smrt. „Můžeš sníst pouze dvě čajové lžičky denně,“ vysvětluje. Prý je to jeho taktika, aby se v Prostřeno! zbavil soupeřů. Miroslav věří, že je hostitel nechce otrávit a důvěřuje mu. Po zajímavých pokrmech bude následovat neméně zajímavá zábava. Martin bude trhat karty, ohýbat hřebík a svíjet se ve svěrací kazajce. Pak ramenem udeří o stůl. „Nevyvrátil si rameno, že ne?“ děsí se Honza, který se dobře baví. Bára bude nadšeně tleskat. I Roman je spokojený a vypadá to, že si všichni sedli. Ovšem jak je tomu doopravdy, uvidíte při bodování.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.