Celebrity

25. dubna 2024 20:15

David Laštovka

Člen Maxim Turbulenc o smrti Dana Valiho: Nevěřil jsem tomu, na nic si nestěžoval

Zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali

Člen skupiny Maxim Turbulenc Tomáš Báča alias Timi se jen těžko vzpamatovává z nečekané smrti svého kapelníka Daniela Valiho, který zemřel ve věku 53 let. Pro web Prima Ženy zavzpomínal na poslední společný koncert a nastínil plány do budoucna.

Ještě týden před nečekanou smrtí Daniela Valiho koncertovali Maxim Turbulenc na Slovensku. Tomu, že všichni tři na pódiu stojí naposledy, absolutně nic nenasvědčovalo. „Hráli jsme na úžasné akci s Jankem Ledeckým, který vystupoval po nás, a koncert byl naprosto v pohodě. Dan si na nic nestěžoval, pouze na bolest kolen, ale tím trpěl již delší dobu,“ uvedl pro web Prima Ženy zpěvák skupiny Tomáš Báča.

U poslední snídaně se zasmáli

Po koncertě se přesunuli k němu domů, kde Daniel přenocoval. „Ráno mi z legrace vyhuboval, že jsem na snídani neudělal vajíčka, jak je měl rád, protože jsem je zapomněl koupit. Takže na snídani byly párky s hořčicí a křenem. Smáli jsme se a řešili jsme i covid, jelikož od covidu se nám oběma špatně dýchalo. Já na to měl prášky a nyní navštěvuji plicní oddělení v Novém Jičíně a gastroenterologii u pana doktora Kapľavky, který mě dává po nemoci do kupy už asi dva roky. Dýchalo se nám oběma špatně a pokaždé jsme si o tom s Danem povídali,“ prozradil zpěvák.

Čtěte také: Fanoušci Maxim Turbulenc v slzách. Nečekaně zemřel zpěvák Daniel Vali, bylo mu 53 let

S parťákem z kapely naposledy telefonicky hovořil jen pár hodin před úmrtím. „Vařil jsem a ptal se ho na ingredience, co by tam dal on. Dan se smál, že má doma víc hub z loňské sezony a já už jen jednu skleničku. Oba jsme vášniví houbaři a pokaždé si posíláme fotky svých úlovků. Poslední Danova slova byla: Ať už rostou… Pak odjel na akci, kde se stalo to, co nikdo nečekal,“ povzdechl si Tomáš Báča.

O Danově smrti byl informován bezprostředně. „Tu osudnou noc mi ve tři ráno několikrát zvonil telefon, který jsem vytípl a až na po třetí jsem ho vzal. Volal Martin, majitel baru, kde Dan zemřel, a ten mi to oznámil, že i po pokusech o resuscitaci Dan zemřel. Byl to pro mě šok a vůbec jsem mu nevěřil. Myslel jsem si, že jde o špatný vtip. Opak byl bohužel pravdou,“ vyprávěl smutně.

Báječný společník, skvělý hudebník

Na Daniela Valiho vzpomíná s láskou a úctou. „Daník byl vtipálek a skvělý vypravěč fórů. Nebyl den, kdy by mi nezavolal a neřekl nějaký vtip. Miloval své děti Dana a Páťu. Rád si pochutnal na dobrém jídle. Měl rád zábavu, společnost, lidi, fanoušky... Byl velmi invenční a neustále přinášel nové nápady. Byl to Dan, který založil kapelu Maxim Turbulenc, která na hudební scéně působí už třicet let, a to už mu nikdo nevezme,“ prohlásil Báča přezdívaný Timi.

Maxim Turbulenc však budou pokračovat dál. „S Ajfelem (Petr Novák, další člen skupiny, pozn. red.) jsme se domluvili tak, že všechny akce, které jsou naplánované na tuto sezonu, pochopitelně odehrajeme a odzpíváme. Je to naše povinnost a zároveň chceme uctít Danovu památku. Vím, že by si to přál a chtěl by, abychom pokračovali. A to budeme… Naše koncerty budou stejné, jen bohužel bez Dana, zakladatele kapely, hudebníka, zpěváka a baviče, který nám všem bude hrozně moc chybět. Uděláme všechno proto, abychom mu neudělali ostudu. I když to bude těžké. Snad to zvládneme a budeme dál rozdávat radost a smích,“ uzavřel pro web Prima Ženy Tomáš Báča.

Podívejte se, jak si členové Maxim Turbulenc v minulosti užili zabijačku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.