Astročlánky

3. dubna 2024 06:30

Robert Policar

Mayský horoskop od 3. dubna: Budete mít odvahu postavit se stínům a proměnit je v dary

Začíná období, ve kterém je dobré se zaměřit na vše, co ve svém životě potřebujete zlepšit. Vliv retrográdního Merkura v Beranu může komplikovat různé činnosti, komunikaci a dopravu, a tak nic velkého nezačínejte. Je to ideální čas pro velký jarní úklid a přípravu na expanzi, která vás čeká a nemine.

Období 1-Etz´nab-5 (Pazourek) od 3. 4. do 12. 4. 2024

Mapujte svou současnou situaci a hrajte si s různými možnostmi vlastního seberozvoje. Zaměřte se především na dokončení všech závazků, vycházejících z vaší minulosti, které máte vůči sobě, druhým, práci nebo duchu. Čím více volného prostoru pro sebe vytvoříte, tím ladnější bude pak váš let za ideální budoucností, kterou tento rok můžete vytvořit.

Etz´nab patří k severním znamením, která mají sklon jak k pragmatismu, tak k objevování duchovních hloubek. Mnoho lidí může pocítit velký sklon svůj život posunout o další úroveň dál. Záleží na tom, co je pro vás momentálně nejpalčivějším tématem. Síla Pazourku vám dodá odvahu se postavit vašim největším stínům a proměnit je v dary a talenty, které na vás čekají, až je proměníte svou prací na sobě. Není čas někoho nebo něco obviňovat, protože tak odevzdáváte svou sílu někomu jinému a sami sebe výrazně oslabujete. Mnoho lidí může tento měsíc změnit své pracovní zaměření nebo své podmínky ve stávající práci.

Co se týká těla a hmotných záležitostí, je dobré se nekriticky, ale upřímně podívat, jak zacházíte se svými finančními zdroji. Udělejte si přehled svých opravdových příjmů a výdajů. Zkuste být při této činnosti nelítostní, abyste uviděli pravdu. Zkuste přijít na způsoby, jak své příjmy zvýšit a své výdaje snížit. Hodně lidí pocítí potřebu pravidelného a intenzivního cvičení svého fyzického těla, a to je přesně to, co je žádoucí. Cvičte však opatrně a nezkoušejte žádné nové nebezpečné cviky. Vraťte se k pohybovým aktivitám, které vás těšily kdysi v dětství. Pokud své tělo nebudete pravidelně posilovat a protahovat, dá vám to později najevo, a to nechcete.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, která vůbec neumí lhát: Vymýšlení lží nejde Blížencům ani Rakům

V rovině mysli nastal čas se vyrovnat se všemi dluhy vůči sobě, druhým a životu. Udělejte si ve svém životě pořádek. Velký jarní úklid je žádoucí a podmínky tomu přejí. Nenechte se zmást falešnými činnostmi, které by vás od těchto aktivit odváděly. Buďte k sobě nelítostní i laskaví zároveň. V žádném případě se nekritizujte, ale s jasností a průzračností nahlížejte do své vlastní mysli. Zdokonalujte se v činnostech, které vám pomohou vytvořit ještě lepší pracovní podmínky, než ve kterých se momentálně pohybujete. Neustálé sebezdokonalování ve vás může probudit zajímavý druh vnitřní radosti. Zkuste ji najít ve své každodenní činnosti.

Co se týká vztahů, může být toto období náročnější, protože mnoho lidí může pocítit potřebu se věnovat především sami sobě, což je dobré, ale je nutné to dovolit i svému partnerovi. Snažte se být v tomto směru féroví, ale zároveň pevní. Máte právo se věnovat všem činnostem a zálibám, které těší vaše vnitřní dítě. Pokud tedy vaše koníčky nikoho neohrožují, dělejte si, co chcete. Abyste mohli druhé milovat, je nutné nejdříve začít milovat a přijímat sami sebe. Možná zjistíte, že určitý typ vztahů vás už nenaplňuje, a tak může dojít k mnoha změnám ve vašem současném sociálním životě. Dejte do svých vztahů ze sebe to nejlepší, ale ne víc.

Čtěte také: Znamení, která mají největší úspěchy v lásce: Vztahy snadno navazují Raci i Býci

V rovině ducha nastává období, ve kterém můžete pocítit velkou potřebu se napojit na svůj „vyšší zdroj“, což může znamenat větší a intenzivnější duchovní praxi. Více meditujte, pište nebo se věnujte duchovním cvičením, která vás dokážou propojit s vyšší silou, která nás všechny neustále obklopuje. Jen vy víte, zda jste dostatečně napojeni na svou vnitřní intuici, a tak udělejte vše pro to, abyste tento vztah posílili. Můžete se vrátit k praxím, které vám již dobře posloužily v dávné minulosti, ale z nějakého důvodu jste z nich ustoupili. Vraťte se k tomu, co je osvědčené a tyto dovednosti i nadále prohlubujte.

Zdroje: Autorský článek (autor je astrolog a dlouhodobě se zabývá mayskou kulturou)

Další zdroje: Toltécké orákulum - Victor Sanchez (2005, Pragma), Toltécká cesta rekapitulace Victor Sanchez (2006, Pragma), Tajemství starých Mayů - Carlos Barrios (2010, Fontána)

Duben podle mariášových karet:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.