Celebrity

21. srpna 2023 05:30

David Laštovka

Michaela Kudláčková byla v dětství hereckou hvězdou. Později se dala na magii

Poslední propadne peklu, My všichni školou povinní, Veronika, prostě Nika, Skleněný dům, to je jen stručný výčet filmů a seriálů, v nichž zazářila bývalá herečka Michaela Kudláčková. Několikrát se marně pokoušela dostat na konzervatoř, nikdy jí to ale nevyšlo. Co dnes dělá a jak se jí v životě daří?

Michaela Kudláčková, která slaví 55. narozeniny, bývala dětskou hereckou hvězdou. Zažila ohromnou slávu, byla jí předpovídána velká budoucnost, která se ovšem nenaplnila. Když šla už jako velmi známá tvář na zkoušky na konzervatoř, nepřijali ji. Za další rok to zkusila znovu – bohužel pro ni se stejným výsledkem. Byl to pro ni i její okolí velký šok. Absolutně to nečekala a dodnes prý nepochopila, proč ji nevzali. V 16 letech se její herecká kariéra definitivně uzavřela. Začala studovat sociálně právní školu a ve dvaceti se vdala.

V životě se živila různými profesemi. Byla taxikářkou, sociální pracovnicí či barmankou. Nakonec se z rodné Prahy odstěhovala do severních Čech, kde se začala vykládat karty a psát články o magii, čemuž se věnuje dodnes.

Na své dětství, které strávila jinak než její vrstevníci, vzpomíná ráda. Zatímco si kamarádky mohly bezstarostně hrát, ona šla z role do role a většinu času trávila před kamerou. K herectví se přitom dostala náhodou. „Já byla takové podivné dítě, které moje pragmatická maminka jen stěží zvládala, ale hledala způsoby, jak se s tím popasovat. No a mou nekonečnou fantazii se pokusila zúročit na konkurzu do filmu. A zúročila. Na pár let rozhodně,“ prozradila Kudláčková s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy.

Točila s legendárními českými herci. Mezi nimi byli například Vladimír Menšík, Rudolf Hrušínský nejstarší, Luděk Munzar, Dana Medřická, Gabriela Vránová, Iva Janžurová a spousta dalších. „Všichni se ke mně chovali naprosto skvěle. Byla jsem a stále jsem neskutečně šťastná, že jsem měla tu čest potkat je osobně. Bylo to příjemné a hodnotné pro duši,“ uvedla Kudláčková. Velký vliv na ni měla i herečka Míla Myslíková. „Vyprávěla mi o lesních skřítcích a o tom, že každá věc, i zdánlivě neživá, má duši. Ona tomu věřila. A já teď tomu taky věřím. Hezky se s tím žije a člověk si víc váží úplně všeho kolem sebe,“ prohlásila Michaela.

Za honorář jí maminka koupila dětský pokoj

Při natáčení zažila i nepříjemné chvíle. Ve filmu Poslední propadne peklu, kde ztvárnila jednu z hlavních postav, si přivodila ošklivý úraz a celý projekt se ocitl v ohrožení. „Kaskadér mi zlomil nohu v bérci. Bylo to příšerně bolestivé a měla jsem pak půl roku sádru. Navíc mi to špatně srostlo, takže mi maminka nechala nohu zlomit znovu, abych ji neměla křivou. Tehdy jsem ji za to nenáviděla, dnes jsem jí za to vděčná,“ svěřila se někdejší herecká hvězda.

Jak dnes vypadají dětské hvězdy, které si zahrály v komedii S tebou mě baví svět?

Celý natáčecí plán se proto musel překopat. „Mohli jsme natáčet především ty scény, kde nebyla moje noha vidět, a snažili jsme se to všelijak maskovat. V té době mě Ivan Vyskočil nosil na zádech po Barrandově úplně všude. I na záchod,“ prozradila s úsměvem. Filmováním ale příliš nezbohatla. Například za seriál My všichni školou povinní si vydělala 11 000 korun. „Maminka mi za to koupila dětský pokoj,“ zavzpomínala Michaela, která je matkou čtyř dcer.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.