Celebrity

14. července 2024 07:00

David Laštovka

Michal David našel na Tenerife druhý domov. V jednom apartmánu žije, další pronajímá

Zpěvák Michal David, který 14. července slaví 64. narozeniny, si plní své sny. Před sedmi lety si jako dárek k narozeninám nadělil útulnou vilu na Tenerife. Zalíbilo se mu tam natolik, že se na Kanárských ostrovech rozhodl i podnikat. Před dvěma lety zakoupil další apartmán, který pronajímá turistům. Kolik mu byznys vynáší?

Do jižních států to Michala Davida táhlo odmalička. Jako dítě po rozvodu rodičů žil se svou matkou dva roky v Itálii, kde navštěvoval klášterní školu a naučil se perfektně italsky. Poté, co se oženil a s manželkou Marcelou si nechali postavit na okraji Prahy luxusní dům s bazénem a vířivkou, začali se porozhlížet po sídle v zahraničí. Po dlouhých letech hledání jim do oka padl útulný domek na Tenerife. „Oproti třeba Floridě je to relativně blízko a je tam celoročně stále teplo a sluníčko. To při rozhodování hrálo velkou roli,“ uvedl zpěvák pro web Prima Ženy.

Život na Kanárech si pochvaluje

Nemovitost si nadělil ke svým 57. narozeninám a stala se jeho druhým domovem. „Vždycky jsme o tom snili, a nakonec se to stalo skutečností. Hledali jsme nějakých deset let, ale dlouho jsme nemohli najít ten pravý, který by odpovídal našim představám. Když už jsme to pomalu vzdávali, objevil se dům na Kanárech, který byl přesně podle našeho gusta. Odmítnout by znamenalo do smrti litovat,“ dodal Michal David.

S manželkou tam od té doby jezdí pravidelně. Kdykoliv jim to čas dovolí. „Cítím se tam jako doma. Je tam perfektní klima. Navíc bydlíme pod nejvyšší horou Španělska, která mi dodává obrovskou energii,“ poznamenal zpěvák.

Kolik mu pronájem apartmánu vydělává?

Na Kanárských ostrovech se rozhodl i podnikat. Před dvěma lety tam zakoupil další apartmán s terasou, výhledem na moře, pouhých 200 metrů od pláže, který pronajímá turistům. Má dvě ložnice, dvě koupelny, obývací prostor, kuchyň s vybavením, včetně lednice a myčky nádobí. Zpěvák ho pojmenoval Michal David Beach Apartment a k ubytování nabízí i pronájem jízdních kol a aut. Týdenní pobyt v něm nabízí za 35 tisíc korun.

Michal David ve speciálu k nedožitým 85. narozeninám promluví o Karlovi Gottovi:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.