Celebrity

24. července 2024 11:45

David Laštovka

Michal Horáček chystá s Kocábem operu a přemýšlí, že by přednášel na vysoké škole

Textař a podnikatel Michal Horáček, který 23. července oslavil 72. narozeniny, si díky svému jmění užívá bezstarostného života. Jak mu to klape v manželství s o 27 let mladší ženou Michaelou, s níž má třináctiletou dceru Julii? A co z něj udělalo boháče? Redaktorovi webu Prima Ženy prozradil, co má nyní v plánu.

Ještě v roce 1989 byl měsíční plat Michala Horáčka 2900 korun. Přivydělával si ale na dostizích v závodech koní a také v karetních hrách. Po sametové revoluci založil sázkovou kancelář, z níž během několika let vybudoval velký podnik, který v roce 2004 se svými třemi kolegy prodal za 2,4 miliardy korun. Před prezidentskými volbami v roce 2018, kde se jako kandidát ucházel o Pražský hrad, vyčíslil hodnotu svého majetku na 458 milionů korun.

Čtěte také: Vzbouzím závist. Mám starobní důchod i prospěchové stipendium, prozradil textař Horáček

Rozvod po 34 letech

První manželkou Michala Horáčka byla novinářka Rút, s níž má dvě děti, syna Filipa a dceru Rút. Rozvedli se po čtyřiatřicetiletém soužití bez hádek a vyhrocených emocí. Na všem se bez problémů domluvili a u soudu předložili dohodu o vypořádání společného jmění.

Mohlo by vás zajímat: Lásky Vojty Dyka: První ho opustila kvůli Klusovi, druhá si po rozchodu vzala Děrgela

S osudovou ženou se seznámil díky Janě Kirschner

Jak se posléze ukázalo, za rozpadem jejich vztahu zřejmě stála Horáčkova nová láska, o sedmadvacet let mladší půvabná scénografka a kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší. Seznámili se během natáčení klipu k písni Sněžná sova zpěvačky Jany Kirschner. V březnu 2011 se jim narodila dcera Julie, o rok později měli svatbu. Od té doby tvoří šťastný, spokojený a nerozlučný pár. Michaela má na svého muže blahodárný vliv. Jak sám přiznal, po jejím boku se zklidnil.

Čeká ho velké dobrodružství

Michal Horáček si užívá své rodiny a dělá to, co ho baví, naplňuje a považuje za smysluplné. „Na uměleckém poli s mým kamarádem Michaelem Kocábem připravujeme operu. Tedy úplně jiný žánr, kterému se ani jeden z nás nikdy nevěnoval. Je to vstup do nového prostředí, je to velké dobrodružství a vyžaduje to veškeré síly. Stále se také angažuji v boji s klimatickou změnou. Máme velký projekt v Ghaně, kde jsme v jedné vesnici začali budovat les a sad, kde bude růst ovoce, dáme tím lidem práci a peníze. A uvažuji, že bych přednášel na vysoké škole,“ svěřil se Michal Horáček se svými plány do budoucna redaktorovi webu Prima Ženy.

Michal Horáček byl hostem pořadu Povídej na CNN Prima NEWS:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.