Celebrity

23. července 2023 06:00

David Laštovka

Michal Horáček má výrazně mladší ženu. Prodejem sázkové kanceláře získal miliardy

TOP STAR Magazín 2016 (12) - Michal Horáček

Michal Horáček, který slaví 71. narozeniny, je muž mnoha profesí. Byly doby, kdy myl nádobí, dělal plavčíka, napsal několik knih a stal se králem hazardu. Nejvíce se ale proslavil jako textař, který řadu let spolupracoval s hudebním skladatelem Petrem Hapkou a v roce 2018 neúspěšně kandidoval na prezidenta ČR. Jaké je jeho soukromí?

První manželkou Michala Horáčka byla novinářka Růt, s níž má dvě děti: syna Filipa a dceru Růt. Rozvedli se po 34 letech. Rozvodové stání se uskutečnilo bez jakýchkoliv problémů. Domluvili se na takzvaném dohodovém rozvodu, což znamená, že předložili dohodu o vypořádání společného jmění.

Jak se posléze ukázalo, za rozpadem jejich vztahu zřejmě stála Horáčkova nová láska, o 27 let mladší půvabná scénografka a kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší. Rok po Horáčkově rozvodu se jim narodila dcera Julie. Svatbu měli následující rok. Od té doby tvoří šťastný, nerozlučný pár. Michaela má na svého muže blahodárný vliv. Díky ní se zklidnil.

Mohlo by vás zajímat: Petr Hapka byl známý proutník. Vedl si seznam milenek a zapisoval každý poměr

„Oba v sobě máme velkou vášeň a bohémskost, ale jsou pro nás závazné sliby. Vyřčené i nevyřčené. A možná bych uvedla citát Michalova velmi dobrého celoživotního přítele, který mi na naší svatbě dal přezdívku Lexaurin,“ prozradila Michaela v rozhovoru pro MF DNES. Věkový rozdíl pro ni není žádný problém. Nikdy nechodila s vrstevníkem, vždy spíše vzhlížela ke starším mužům, kteří vědí, co od života chtějí. „U Michala jsem si nikdy neříkala, jestli na mě není moc starý. Spíš mě napadlo, jestli na něj já nejsem moc mladá,“ poznamenala.

Sázkovou kancelář prodal za 2,4 miliardy korun

Svůj majetek Michal Horáček před prezidentskými volbami v roce 2018 odhadl na 458 milionů korun. Ještě jako student v totalitních dobách zasvětil život dostihům, kde sám přijímal sázky. Na závodišti bylo možné vsadit místo na kase závodiště u Horáčka. Nemalé peníze si vydělával rovněž v kartách. Po revoluci v roce 1989 založil sázkovou kancelář, z níž za několik let vybudoval velký podnik, který v roce 2004 prodal za 2,4 miliardy korun.

Čtěte také: Michal Horáček o hazardním prostředí: Byla to největší škola života. Jak mu říkali?

Otec Michala Horáčka Vladimír byl divadelní dramaturg, matka Eva psycholožka. Horáčkův prastrýc Jaroslav Heyrovský byl oceněný Nobelovou cenou za objev polarografie.

Sdílejte článek
Štítky peníze výročí rodina manželství prezident narozeniny majetek sázky Michal Horáček Michaela Hořejší

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.