Celebrity

25. listopadu 2023 13:20

David Laštovka

Petr Hapka měl spoustu milenek i dětí. Poslední láska o něm mluvila nelichotivě

Hudební skladatel Petr Hapka, který zemřel v roce 2014, patřil k největším proutníkům v českém showbyznysu. Nijak to neskrýval, dokonce se tím rád chlubil. Ženy miloval a nedokázal být žádné z nich věrný.

Petr Hapka se dožil 70 let a stihl toho opravdu mnoho. Napsal řadu hitů pro spoustu interpretů a postaral se o hudbu k filmům, které se staly nesmrtelnými. Samostatnou kapitolou byl jeho milostný život. Jak přiznal v knize Váš Petr Hapka, ženy pro něj byly vším. Vedl si jejich seznam, kam zapisoval každý sexuální poměr. „Člověk musí všechno brát tak, jak to přichází. Svým družkám jsem býval nevěrný. Choval jsem se sobecky. Co já se toho navyváděl. A jak jsem těm ženským lhal,“ popisoval hudebník.

Čtěte také: Michal Horáček má výrazně mladší ženu. Prodejem sázkové kanceláře získal miliardy

Potřeboval se zamilovávat a prožívat rozchody. Ničeho ale ani s odstupem let nelitoval. „Na svém životě bych nic neměnil,“ uvedl hudební skladatel, který byl dvakrát ženatý a měl sedm dětí. S první manželkou, herečkou Zorou Ullou Keslerovou, měl dceru Petru, s podnikatelkou Zuzanou Rohanovou dceru Markétu, s módní návrhářkou Olgou Michálkovou syna Kašpara, se Slovenkou Martinou Slezákovou Kamila a Ferdinanda, s operní umělkyní a rektorkou Akademie múzických umění Ingeborg Radok Žádnou syny Mikuláše a Haštala. S druhou manželkou Zuzanou Řihoškovou děti neměl.

Poslední láska byla o 48 let mladší

Zamlada přitom Hapka děti nechtěl a s milenkami, které přiváděl do jiného stavu, chodil před potratovou komisi. „V jednom roce se mu na Praze 1 sešlo dokonce tolik potratů, že mu bylo žinantní se znovu objevit před potratovou komisí, takže za sebe poslal náhradníka, svého přítele,“ píše se v jeho knize.

Jeho poslední láskou byla o 48 let mladší studentka Kateřina Klepišová, s níž tvořil pár tři roky. Rozešli se krátce předtím, než onemocněl Alzheimerovou chorobou. Petr Hapka zemřel 25. listopadu v roce 2014, když podlehl zápalu plic. Jen několik hodin po smuteční mši za zesnulého skladatele napsala Klepišová deníku Blesk otevřený dopis o tom, jak to mezi ní a Hapkou bylo. Příliš lichotivě však o jejich vztahu nemluvila.

„Mluvím k vám za sebe jako dospívající mladá žena, které došlo, jak hluboce se mýlila ve svých naivních představách o životě. Zdali vztah s ním byl naplněn láskou, nevím a už vůbec si nejsem jistá láskou z jeho strany. Byla jsem pro něj pouhý přívěšek, nic víc. Z mé strany to byla pouhá iluzorní představa o lásce, ze které jsem existencionálně vyrostla. Snobské a povrchní atributy jeho života, kterými jsem se nechala ve svém mládí okouzlit, mě od něj posléze také odpoutaly,“ popsala své pocity poslední známost Petra Hapky.

Potomci Petra Hapky po jeho smrti rozprodali dědictví:

Sdílejte článek
Štítky milenka výročí děti smrt kniha láska rodina Sex Alzheimerova choroba manželství hudební skladatel Michal Horáček Petr Hapka milenky Blesk Zora Kerova Akademie múzických umění v Praze Kateřina Klepišová Olga Michálková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.