Mladá parta si v Prostřeno! nic nedaruje. Přísná soutěžící hledá chyby

Prostřeno! S27 (108) – U Máry

V Prostřeno! z Olomouckého kraje tentokrát budou v mírné převaze muži. a to tři ku dvěma ženám. A navzájem si nedarují vůbec nic. Bez ohledu na věk bude zřejmé, že se všichni umí v kuchyni skvěle otáčet a nemají strach, že by se jim cokoli nepovedlo. Dojde ale i tak na chyby? Komu se podaří vyhrát tentokrát?

Bude zajímavé sledovat, jak se kdo popere s úkolem týdne, kterým je zakomponování tvarůžků de luxe do menu tak, aby nikdo neodhalil, že se jedná o pokrm navíc. A kdo si ho jako první všimne? Bude těžké smrdutou pochoutku nenápadně skrýt. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno! od pondělí do pátku na prima+ a vpodvečer na obrazovkách TV Prima, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Pondělí: Studentka Markéta (21) si dá záležet s přípravou domácího chleba

Pracovala na různých brigádách – v lázeňské prádelně i na výdeji obědů a večeří v podnikové jídelně. Absolvovala také noční směny v pekárně, kde dříve pracovaly její babička a máma. Postupem času se vyšvihla a je na úseku smažení a plnění koblížků. Nyní se vedle příležitostných brigád věnuje studiu. Je jedináček a bydlí u rodičů. Markéta je pravidelnou divačkou pořadu Prostřeno! a sází na moderní kuchyni. Pro čtveřici neznámých hostů připraví tatarák a guacamole, krémovou dýňovou polévku, lososa se šťouchaným bramborem a čokoládový dortík. Menu je to na přípravu docela náročné, ale Markéta se v kuchyni umí otáčet a hlavně zachovat klid. Vyjde jí sázka na potraviny s riskantní chutí, jako jsou ryba a tatarák? Kdo se projeví jako největší rýpal u stolu? Dívejte se už v pondělí!

Úterý: Libor (22) pozve soupeře do industriální chatičky, ze které se vyklube zkušebna v průmyslovém areálu

Mimo svou hlavní kapelu The Middle of the Sandwich hraje ve vedlejším projektu Cup of Music s kamarádkou Evou Zouharovou – vydělávají si na svatebních obřadech či oslavách a často hrají na ulici jak u nás, tak ve Francii, Lucembursku nebo Německu. Do pořadu se přihlásil sám, uvažoval o tom už dlouho. Student, který se živí muzikou a tím, co ho baví, sází všechno na jednu kartu – na vietnamskou kuchyni. Připraví jarní závitek a křupavou krevetku, kokosový kari ramen, Bún bò Nam Bộ a flambované mango s domácí zmrzlinou. Libor si hodně věří, asijská kuchyně patří k jeho nejoblíbenějším a jejímu vaření se věnuje už delší dobu. Ne všechno se mu ale povede na sto procent, a tak bude bojovat s dochucením i časem. Hosty pobaví hudební zábava, při níž se promění v improvizovanou kapelu a společně si zahrají.

Středa: Marek (31) chce poznat zákulisí natáčení

Hosty pozve k sobě do útulného dřevěného domu v horách. Soutěžící se dozvědí, že žije sám a má dceru. Baví ho hory a vaření a také sází na moderní kuchyni. Marek připraví italský tatarák s bagetkou, krémovou polévku z pečených rajčat, vepřovou panenku s pepřovou a houbovou omáčkou se šťouchaným bramborem a sušenkový dort. Ne všechno ale jde jako po másle. Markovi dá menu zabrat. Přípravu nestíhá a prostře tak jednoduše, že si hosté dokonce budou myslet, že to neudělal vůbec. Zábava se vzduchovkou vyděsí Libora a nebude se cítit dobře ani u malého stolu. Začne někdo u večeře taktizovat? A jak bude Markéta snášet srovnání s jejím tatarákem? Uvidíte ve středu.

Čtvrtek: Benjamínek Roman (17) by případnou výhru schoval na autoškolu a oslavu osmnáctin

Student gastronomie ve volném čase kromě vaření rád cvičí, v domě má i svoji posilovnu. Podávat bude hamburgery. Ty vybral, protože je vaří hodně často a je to jedno z jeho nejoblíbenějších jídel. Polévku měl cca před deseti lety na výletě v restauraci a od té doby ji doma vaří pořád. Romanovo menu jeho starší soupeře příjemně překvapí. Připraví jim domácí hamburger s trhaným kuřecím masem, krémovou česnekovou polévku, vepřové medailonky se smetanovo-pepřovou omáčkou a šťouchanými bramborami a nadýchaný pohárek s ovocem. Hosté jsou opravdu zvědaví, jak si benjamínek týdne se svým složitým menu poradí. Hosté se dozvědí, že s dezertem Romanovi radila maminka, a budou mít možnost ochutnat domácí bulky na burgery. Povedou se? Ve čtvrtek se to dozvíte.

Pátek: Miloslava je ráda, když má nabitý program

Ráda tráví čas se svou dcerou. Baví ji navštěvování zábavních parků, sbírání hub či jízda na bruslích a kole. Dříve hrála fotbal a další míčové hry. Pokud by vyhrála, za peníze by něco koupila dceři a něco by ušetřila nebo by jela na vytouženou dovolenou. Může si se svým menu balit kufry? Miluška, jak jí ostatní říkají, celý týden nešla pro slovo daleko a někdy její otázky byly až nepříjemné. Všichni jsou tedy zvědaví, jak si poradí se svým večerem. Už při čtení menu jsou hosté trochu zaražení. Po závinu na slano je překvapí kmínová polévka s vejcem, která se podle nich do soutěžního menu příliš nehodí. Zachrání večer alespoň kachní prso s liškovou a hořčicovou omáčkou nebo čokoládové brownies s červeným ovocem a vanilkovou zmrzlinou? Co se Milušce určite podaří, je hosty překvapit zábavou. Budou totiž bagrovat. A jak celý týden dopadne? Kdo vyhraje a bude výhra zasloužená, nebo si někdo odnese hořkost a nepříjemné vzpomínky?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte. Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.