Celebrity

11. října 2024 13:20

Anna Tejklová

Módní politický alarm: Perfektní Jana Černochová či Melania Trump. Kdo ale styl nemá vůbec?

Jak se umí či neumí oblékat naše a zahraniční ženy v oblasti politiky? Kde se můžeme inspirovat a co je naopak módní Mordor? Módní alarm z politické oblasti pro vás připravila návrhářka a výtvarnice Anna Tejklová.

Co za módní prvky spojuje dobře oblečené, reprezentativní a elegantní ženy v politice?

Už na této koláži s Janou Černochovou, Melanií Trump a Zuzanou Čaputovou můžeme vidět společné znaky.

Na první pohled jsou vidět kvalitní materiály, dobře padnoucí střihy, délka šatů a sukně přesně pod kolena či elegantní lodičky do špičky.  Všechny tři ženy si i v tvrdém a převážně mužském prostředí politiky udržely přitažlivý ženský styl, který je ale zároveň decentní. Všechny mají také estetickou postavu přesýpacích hodin, která se samozřejmě obléká nejsnáze, sluší jí pásky, zavinovací střihy, vypasovaná sáčka a další prvky praktické pro státnicky reprezentativní styl. Podíváme se na modely každé z nich podrobně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zuzana Čaputová na setkání s Pavlovými zazářila. V růžových šatech byla nepřehlédnutelná

Jana Černochová jako růže mezi trním

Současná ministryně obrany Jana Černochová se rozhodně oblékat umí, má styl i noblesu. Dbá na výše zmíněné kvalitní materiály a padnoucí střihy, zároveň se nebojí barev a elegantního ženského stylu, který je přitažlivý, hodí se k ní a v mužském prostředí armády a policie o to více vynikne. Často na ní můžeme vidět i pěkně sladěné doplňky v podobě šátků či broží. Důležitý prvek, který významně utváří celkový dojem, jsou upravené vlasy, jemný make-up a vhodně vybrané boty. I v tom Jana Černochová obstála skvěle.

Melania Trump, nejstylovější první dáma v historii

Bývalou první dámu Ameriky Melanii Trump považuji za jednu z nejkrásnějších a nejstylovějších žen vůbec. Přestože neodhaluje moc kůže, působí vždy velmi přitažlivě a módně na nejvyšší úrovni. Nebojí se doplňků v podobě klobouků, rukaviček, vázaček, výrazných pásků a aplikací. Téměř vždy obouvá lodičky na jehlách. I ona dbá na prosvětlené a upravené vlasy a jemný make-up. Její styl je naprosto nadčasový.

Zuzana Čaputová, barvy, ženskost a elegance

Bývalá slovenská prezidentka dobře reprezentuje ženskost. Jako světlá a jemná blondýna správně volí ke svému typu syté a chladné barvy a jejich kombinace, obzvláště hezky je to vidět na první fotce zleva. Tento střih kabátku zeštíhluje a správně je delší než sukně. Další prvky, které se ve stylu Zuzany Čaputové často objevují, jsou nabírané rukávy. Zvýrazňují siluetu přesýpacích hodin, jak to vidíme na fotce  uprostřed a vpravo. A samozřejmě i ona má vždy upravené vlasy a elegantní lodičky.

Co za módní prvky spojuje špatně oblečené, nereprezentativní a neelegantní ženy v politice?

Vlastně můžeme říci doslova pravý opak toho, než je tomu u žen výše. Jsou to nekvalitní a hadrovitě působící materiály, nepadnoucí pytlovité střihy, neupravené vlasy a nehezké boty. Pojďme se podívat podrobněji na české poslankyně Kláru Dostálovou, Olgu Richterovou a rumunskou europoslankyni Dianu Șoșoacăovou.

Klára Dostálová a móda v pytli

Začneme zleva. Pokud máme širší boky i střed těla, nezdůrazňujeme to topem a sakem končícím v nejširší linii, neboť k těmto partiím jen zbytečně přitáhneme pozornost. Vhodný je například delší kardigan, který tělo opticky zúží a prodlouží. Lesklé materiály přidávají objem, takže ani tyto kalhoty nejsou dobrou volbou. Uprostřed vidíme příklad pytlovité hazuky s nehezkými botami a celek je opakem slova elegance. Vpravo zaujmou zařízlé tenisky k šatům a humpolácká kabela.

Olga Richterová a dunivě neženský styl

Paní Richterová má v oblibě vyloženě mužské prvky šatníku a jejich kombinace, což dohromady s jejím krátkým pánským sestřihem a masivními brýlemi vytváří až antiženský dojem. Vlevo je pokus o ženštější vzhled pomocí šatů, jelikož jsou ale tmavé, bez výstřihu a lichotivého střihu, velký efekt se nekonal. Vpravo zaujala ledvinka, což je prvek, který může být praktický na taneční párty či pěší výpravu, s košilí a kalhotami ale vypadá podivně.

Europoslankyně Diana Șoșoacăová vyháněla ze parlamentu Satana v odpovídajícím oděvu

Rumunská europoslankyně Diana Șoșoacăová se proslavila řevem v europarlamentu, odkud chtěla vyhánět Satana. Pokud má dotyčný estetické cítění, což vzhledem k jeho dosahu předpokládám, pokud tam byl, jistě výzvu uposlechl. Obří obleček sestávající z folklórního mixu završený náhubkem byl k této aktivitě ideální. U ostatních oděvů vidíme nepadnoucí pytlovité střihy s bolestnými vzory, které by neslušely ani Karolíně Kurkové. Řešením je nechat si šít na míru, díky tomu se i rozměrnější postavě dá dát tvar. Pomohly by i lepší materiály.

Kdo je Anna Tejklová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 10. 2024

Rodinní příslušníci toho dnes mohou mít příliš mnoho a požádají vás o větší pomoc, než jste ochotni poskytnout. Ujistěte se, že jste klidní a soustředění, abyste se mohli rozhodnout, které potíže jsou nejnaléhavější a je třeba je řešit jako první. Nebojte se ostatním sdělit své rozhodnutí. Pokud je to možné, raději poskytněte radu než pomoc. Někdy je to to jediné, co lidé skutečně potřebují.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.