Celebrity

31. prosince 2023 16:47

Josef Šťastna

Módní rok na Hradě: Pavlová se rychle zvedla, Vohralíkovou raději neukazujte

Rok 2023 přinesl také velkou změnu na Pražském hradě. Na začátku března se funkce ujal Petr Pavel a bylo jasné, že velká pozornost se bude upínat také na jeho manželku Evu a další dámy, které se na Hradě budou pohybovat.

Eva Pavlová přeřadila z jedničky na trojku

Evě Pavlové rozhodně tleskáme. Není jednoduché vplout do pozice nejsledovanější dámy v Česku, oddaná manželka Petra Pavla to ale zvládla se ctí.

Ještě v průběhu vyostřených televizních debat paní Pavlová spíše připomínala hospodyňku, která si odskočila do večerky koupit máslo a dva litry mléka. Tento styl ji ale rychle opustil, protože není arogantní a ví, že je dobré nechat si poradit od lidí, kteří módě a doplňkům opravdu rozumí. Pavlová tak rychle a vlastně nenuceně přeřadila na jiný rychlostí stupeň.

Pavlové hodně kryly záda návrhářka Lenka Bernardes da Silva a stylistka Štěpánka Pivcová. Obě dámy měly na paní prezidentovou skvělý vliv. Později se k nim přidala věhlasná návrhářka Beata Rajská. Spolupráce renomovaných expertek vyvrcholila během korunovace britského krále Karla III., kdy první dáma České republiky uchvátila svět ve fialových šatech a zajímavém kloboučku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Beata Rajská o skryté symbolice šatů Evy Pavlové. Proč zvítězila šeříková barva?

Eva Pavlová si na konci roku zaslouží pochvalu a dáváme jí dvojku. Pokud dál bude poslouchat profíky, kteří módě rozumí, může to být za rok i čistá jednička.

Řeháková zanechala velký dojem

Zajímavým úkazem byla první Pavlova mluvčí Markéta Řeháková. Velmi inteligentní mladá žena byla Pavlovi velkou oporou zejména během cesty na Hrad. Když Pavel usedl do prezidentského křesla, začala Řeháková v některých věcech tápat.

Hodně to bylo viditelné na poli módy. Je otázkou, jestli někdo Řehákové s veřejnou sebeprezentací nějak radil. Některé její modely vyvolávaly bohužel i útrpné úsměvy. Řeháková se paradoxně zvedla těsně před odchodem z Hradu. Když vyšlo najevo, že se nemusí se všemi lidmi v týmu, došlo k jistému uvolnění a mladá dáma najednou najela na méně škrobený styl, který jí sluší.

Markéta Řeháková si na závěr roku vyslouží trojku. Na dvojku to prostě není a čtyřka by byla hodně přísná.

Kancléřce někoho najděte. Rychle

Třetí dámou, která na Hrad vtrhla jako velká voda, je kancléřka Jana Vohralíková. Vzdělaná inženýrka, která se umí skvěle pohybovat v hradním zákulisí, je určitě člověkem, o kterého se může prezident Pavel v mnoha otázkách opřít. Kde to ale neplatí, je móda.

Kancléřka se tváří, že ji móda vůbec nezajímá a že slovo stylista nikdy neslyšela. Pokud se bude chtít vedle prezidenta Pavla objevovat na veřejnosti i v novém roce, musí s tím někdo něco udělat. Zatímco prezidentský pár při některých akcích působí až jako Ken a Barbie, Vohralíková na ty samé akce přináší závan JZD. Přitom stačí pochopit, že méně je někdy více a důvěřovat lidem, kteří to s ní myslí dobře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vohralíková dělá z Hradu hnízdo prodejních šmejdů. Můžeme jí říkat Vratislava, míní experti

„Jana Vohralíková nás trvale provokuje špatně sestavenými outfity, přitom je to ostuda. Žena jejího postavení by měla péči o vzhled a tomu, jak se prezentuje, věnovat více času. Naše rada je změnit účes a vyměnit krátké na tělo napresované šaty za delší sukňové kostýmky,“ uvedla například módní novinářka Anna-Marie Donkor pro expres.cz. Hodnocení je to přísné, ale spravedlivé.

Jakou známku by si paní Vohralíková zasloužila, to jistě tušíte. Je ale silvestrovský večer a tak ji propadnout nenecháme. Dostane od nás čtyřku a budeme si přát, aby to příští rok vytáhla alespoň na trojku.

Podívejte se na rozhovor s Evou Pavlovou:

Sdílejte článek
Štítky móda módní policie Petr Pavel Eva Pavlová Jana Vohralíková Markéta Řeháková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.