Celebrity

8. května 2023 05:59

Gabriela Kolinová

Beata Rajská o skryté symbolice šatů Evy Pavlové. Proč zvítězila šeříková barva?

Móda z korunovace

Nadšení a velký potlesk sklidila róba manželky prezidenta Evy Pavlové, kterou oblékla na sobotní korunovaci krále Karla III. Autorka šeříkových šatů Beata Rajská, jež se slavnosti v Londýně také účastnila, si teď užívá slova chvály. Pro CNN Prim NEWS vysvětlila, jak celý model vznikl. A zároveň řekla, že první dáma ji velmi překvapila svou odvahou.

Šaty s názvem Šeřík z vlněného lila žoržetu se splývavou zvlněnou pelerínkou jsou dílem Beaty Rajské a Lenky Bernardes de Silva. Elegantní klobouk v barvě lila vyrobila modistka Jolana Kotábová.

„Já jsem si od začátku říkala: V Praze kvetou šeříky, ‚pošleme‘ do Londýna šeřík,“ objasnila volbu světle fialové barvy šatů autorka modelu Beata Rajská pro CNN Prima NEWS. „S Lenkou Bernardes jsme nejdřív asi tři hodiny diskutovaly. Shodly jsme se na šeříkové barvě, přidala se k nám i Jolanka Kotábová, která dělala klobouk,“ dodala.

Módní návrhářku potěšila odvaha paní Evy Pavlové, se kterou jejich outfit přijala. „Mě například překvapilo, že první dáma přijala velký klobouk. Že na to, jak krátce se pohybuje v těchto kruzích, tak vůbec nebyl problém, abychom jí dali pelerínu. Ta pelerína se musí umět nosit a ona ji uměla nosit, stejně jako ten klobouk,“ vysvětlila Beata Rajská, která se také účastnila korunovace Karla III.

Jakmile se fotografie šatů Evy Pavlové dostala k veřejnosti, sociální sítě zaplavily nadšené komentáře. Slova chvály přidaly i některé celebrity. A opěvovaly hlavně práci módní návrhářky. „Krásná práce, Beát!“ napsala například modelka Iva Kubelková a rozplývala se i bývalá první dáma Dagmar Havlová. „Závidím!“ vzkázala Rajské na Instagramu.

Světle fialové šaty udělaly dojem i na módní návrhářku Annu Tejklovou, která je autorkou rubriky Módní alarm na webu Prima Ženy. „Z módního hlediska můžeme být hrdí na naprosto excelentní reprezentaci naší země prezidentským párem. Luxus, styl, dokonalá elegance a perfektní barevné sladění v odstínu šeříkově fialové. Jsem nadšená,“ řekla Tejklová.  A podobně nadšené komentáře se objevily i na Facebooku Petra Pavla. „Děkuji za takovou reprezentaci naší republiky,“ napsala například Tamara Kopřivová.

Všechny pochvalné komentáře dojaly i samotnou autorku šatů Beatu Rajskou. „Děkuji za vaše reakce. Bylo jich neskutečně mnoho a já fakt nečekala takovou smršť. Je pravda, že šaty na královskou korunovaci nešijeme ,každý den' a jen moje rodina a krejčové vědí, že to byl ,stres'. Zároveň nejbližší přátelé vydrželi, že neberu telefony anebo mlčím. No podle ohlasů výsledek stál za to. S pokorou děkuji osudu za příležitost být malou kapičkou v moři a svojí prací se malinko dotknout včerejší korunovace,“ vzkázala v neděli po slavnosti Rajská.

Co oblékly na korunovaci krále Karla III. manželky prezidentů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.