Celebrity

6. května 2023 12:51

Gabriela Kolinová

Šeříkové šaty Evy Pavlové: Módní odbornice je nadšená. Excelentní reprezentace, říká

Móda z korunovace

Zrak celého světa se upírá k Londýnu a korunovaci britského krále Karla III. Češi a zejména pak Češky byli také neméně zvědaví, co na slavností korunovaci oblékne prezidentský pár Petr a Eva Pavlovi. Manželka prezidenta pro tuto mimořádnou událost zvolila šaty v šeříkové barvě, které doplnila elegantním kloboukem. A lidé včetně módních expertů jsou nadšení. Konečně reprezentativní prezidentský pár, shodují se.

„Šaty do Londýna vznikly ve spolupráci stylistky a hlavní koordinátorky garderoby první dámy Lenky Bernardes da Silva, módní návrhářky Beaty Rajské a stylistky Štěpánky Pivcové,“ uvedla hradní mluvčí Markéta Řeháková.

Stylistka Štěpánka Pivcová se postarala především o outfit na páteční recepci. Eva Pavlová při této příležitosti oblékla pouzdrové šaty s páskem ze světle modrého vlněného krepu z dílny Pivcové. Ty doplnila vyšívanou hedvábnou kabelkou zdobenou českými skleněnými korálky.

Na slavnostní korunovaci krále Karla III. pak Pavlová zvolila šaty s názvem Šeřík z vlněného lila žoržetu se splývavou zvlněnou pelerínkou na předním i zadním díle. Celý outfit doplnila pelerínou v barvě šatů. Šaty v barvě šeříku jsou dílem Beaty Rajské a Lenky Bernardes de Silva.

Velké přípravy jsou u konce. A teď za králem!

Posted by Petr Pavel on Saturday, May 6, 2023

Elegantní klobouk v barvě lila vyrobila modistka Jolana Kotábová. Zdobí ho jednoduchá mašle stejného materiálu a tenké brko v tmavším odstínu. Šperky jsou z bílého zlata se sladkovodními tmavými perlami od českého zlatníka Michala Kadaníka. Oblečení doplňuje stříbrná kabelka a metalické lodičky.

„Z módního hlediska můžeme být hrdí na naprosto excelentní reprezentaci naší země prezidentským párem. Luxus, styl, dokonalá elegance a perfektní barevné sladění v odstínu šeříkově fialové. Jsem nadšená,“ řekla pro Prima Ženy módní návrhářka Anna Tejklová, která na web pravidelně píše rubriku Módní alarm. A podobně nadšené komentáře se objevily i na Facebooku Petra Pavla „Děkuji za takovou reprezentaci naší republiky,“ napsala Tamara Kopřivová.

Podle slov Lenky Bernardes da Silva byla právě osobnost první dámy velkou inspirací pro samotnou tvorbu outfitů. Připravila tedy modely, které podtrhují ženskou krásu a noblesu. Zároveň kladly důraz na módní etiketu, kterou vyžaduje společenský protokol podobných událostí.

„Já jsem si říkala od začátku, v Praze kvetou šeříky, pošleme do Londýna šeřík,“ objasnila volbu světle fialové barvy autorka šatů Beata Rajská, kterou mile potěšila odvaha paní Evy Pavlové, se kterou jejich outfit přijala. „Mě například překvapilo, že první dáma přijala velký klobouk. Že na to, jak krátce se pohybuje v těchto kruzích, tak vůbec nebyl problém, abychom jí dali pelerínu. Ta pelerína se musí umět nosit a ona ji uměla nosit, stejně jako ten klobouk,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS Rajská.

Zdroj fotek: Se souhlasem Jolly Thomson

Co oblékly dámy na korunovaci krále Karla III.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.