Stylistka manželů Pavlových: Flanelky nebyly zvolené náhodou, prezident odmítá kabáty

Stylistka manželů Pavlových Štěpánka Pivcová

Od chvíle, kdy generál Pavel ohlásil, že bude kandidovat na prezidenta, se na něj i jeho manželku Evu začaly upírat zraky veřejnosti. Už mnohokrát se rozebíralo to, co manželský pár nosí, například i v našem Módním alarmu. Nyní se ale k oblékání nového prezidenta a první dámy vyjádřila ta nejpovolanější – jejich osobní stylistka a uznávaná módní návrhářka Štěpánka Pivcová.

V Novém dni televize CNN Prima NEWS Štěpánka Pivcová prozradila všechny detaily, které se pojí s výběrem oblečení Petra Pavla a Evy Pavlové. Předtím jsme se mohli jen domnívat, zda je kostkovaná flanelová košile oprášením kousku, který byl oblíbený zejména v 90. letech díky kapelám Nirvana a Pearl Jam, anebo šlo o promyšlený krok. Flanelky totiž budou letos celosvětovým trendem a na módních přehlídkách je vynesly i známé modelky.

PODÍVEJTE SE, JAK BYDLÍ PETR PAVEL A JEHO MANŽELKA EVA

Trendy flanel

Jak se dostala flanelová košile do popředí v případě Petra Pavla a co si o ní myslí Štěpánka Pivcová? „Mám ji velmi ráda a jsem ráda, že se organicky stala takovým hitem. Protože v šatníku pana prezidenta už byla a on ji moc rád nosí,“ řekla v Novém dni. „My jsme asi měsíc po zveřejnění kampaně koukali na Vogue Velká Británie, kde se řeklo, že flanelová košile je velký trend na rok 2023, takže jsme se trefili a pan prezident je v trendu,“ dodala s úsměvem.

Disciplína v oblékání

I oblékání vyžaduje určitou formu disciplíny a podřízení se povinnostem. Štěpánka Pivcová popsala, jak se jí pracovalo s generálem Pavlem: „Tvárný byl až do té doby, než jsem řekla, že bychom potřebovali kabát přes obleky, až nastane zima. Přes to nejel vlak, až naposledy, když onemocněl, přišel vítězně s kabátem a řekl: ‚Už si ho teď vezmu.‘ Jemu není zima, on prostě vydrží být v minus patnácti jen v saku,“ vysvětlila odpor Petra Pavla ke svrchním kusům oblečení.

PODÍVEJTE SE, JAK BYDLÍ ANDREJ BABIŠ A JEHO MANŽELKA MONIKA

Šaty vs. charakter

Uznávaná módní návrhářka Štěpánka Pivcová dá hodně na to, koho obléká. „Je důležité vidět charakter lidí, které oblékáte, a jen ho jemně doladit a připravit je pro příležitosti, jež je čekají ve veřejném prostoru,“ řekla s tím, že inspiraci v případě Evy Pavlové hledala i u prvních dam ve světě. Jednou z nich byla třeba princezna Diana kvůli sportovnímu stylu, který je blízký i paní Pavlové, Michelle Obama nebo manželé Macronovi.

Eva Pavlová v růžové

Největší ovace získal bezpochyby outfit Evy Pavlové, který měla v den, kdy byl Petr Pavel zvolen prezidentem. Málokdo ví, že stylistka musela manžele obléci vhodně na obě varianty, aby v případě, že by se Petr Pavel prezidentem nestal, nemohla být image použita v neprospěch páru. Podle ní bylo těžké najít a připravit oděv pro Pavlovou. „Rozhodla jsem se, že šaty připravím sama, což s sebou neslo různá úskalí. Měli jsme tedy připravené asi čtyři nebo pět variant a zkoušelo se těsně před vystoupením. Do toho se ladily šperky, doplňky a kravata pana prezidenta,“ popsala.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová vynesla brož s dojemnou symbolikou. Designér řekl, co představuje.

Krásná, jednoduchá, profesionální

Tak popsala Štěpánka Pivcová spolupráci s manželi Pavlovými a doufá, že bude jejich stylistkou i nadále – zatím totiž není potvrzeno, koho si do svého týmu zvolí. V Novém dni zmínila také manžele Havlovy, kteří ji, co se týká stylu, zaujali svou energií. „I když se často řešily krátké kalhoty pana Havla, byla tam určitá přirozenost, se kterou do toho vstupovali,“ dodala se slovy, že autenticitu by ráda u prezidentského páru zachovala na prvním místě.

Sdílejte článek
Štítky móda manželé košile Petr Pavel stylista trend oděv První dáma kabát Eva Pavlová Štěpánka Pivcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.