Celebrity

29. ledna 2023 10:00

Eliška Reiglová

Eva Pavlová vynesla brož s dojemnou symbolikou. Designér řekl, co představuje

Pavel poděkoval za podporu svým soupeřům z prvního kola

V sobotu odpoledne bylo rozhodnuto o výsledku druhého kola voleb a novým prezidentem se stal Petr Pavel (61). Novou první dámou České republiky je tak Eva Pavlová (58), která ve volebním štábu zazářila v nude šatech ozdobených nepřehlédnutelnou broží z dílny Hanuše Lamra. Co o ní sám designer řekl?

V pátek přesně ve 14 hodin se otevřely volební místnosti, kde lidé rozhodovali o výsledku druhého kola prezidentských voleb. Z prvního do něj postoupili Petr Pavel a Andrej Babiš. O den později se pak volební místnosti definitivně uzavřely a začalo sčítání hlasů, jehož výsledky rozhodly o jednoznačné výhře generála ve výslužbě.

Eva Pavlová se oficiálně stala první dámou a ve volebním štábu stála po celou dobu věrně po boku svého manžela, který jí hned několikrát projevil vděk i úctu. Jakýmsi symbolem Pavlovy kampaně se stala flanelová košile, tu však on ani první dáma neoblékli. Eva Pavlová na sobě měla šaty v nude odstínu, které doplnila výraznou, stále však decentní broží.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová jako samoživitelka: Měla jsem jen na pár koleček šunky, zavzpomínala

Květ růžového kaštanu

Při detailním pohledu na fotografie si lze všimnout, že brož znázorňuje květ růžového kaštanu. Unikátní kus vytvořil designér Hanuš Lamr během loňského jara v době, kdy kvetl nádherný růžový kaštan ve Valdštejnské zahradě. „Chtěl jsem zachytit jemnou krásu krátkého období, kdy se můžeme tímto úchvatným květem těšit a vychutnávat si jeho křehkost a něhu,“ vysvětlil pro Prima Ženy.

Brož je odlita z téměř ryzího stříbra a je osazena růžovými skleněnými střepy, na které použil Hanuš materiál z našich sklářských hutí. Symbolika barev pak hovoří o tom, že růžová v nejrůznějších odstínech představuje lásku, náklonnost, oddanost, kultivovanost, volnost nebo energii.

NEDĚLNÍ PARTII S NOVÝM PREZIDENTEM SLEDUJTE ZDE

„Je mi ctí, že si tento výjimečný šperk, doplněný náušnicemi s motivem violek, vybrala u příležitosti vyhlášení výsledků voleb nová první dáma paní Eva Pavlová. Věřím, že jí přinesla štěstí v závěrečné fázi kampaně, a samozřejmě gratuluji a přeji novému prezidentskému páru mnoho úspěchů,“ uvedl designér.

Rozhovor s Evou Pavlovou pro Showtime:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.