Celebrity

28. ledna 2023 15:05

Eliška Reiglová

S Petrem Pavlem míří na Hrad decentní manželka Eva. Co o první dámě víme?

Eva Pavlová pro Showtime

Česká republika zná výsledek druhého kola prezidentských voleb. Novým prezidentem se stal Petr Pavel (61). Na Hrad ho v roli první dámy doprovodí manželka Eva Pavlová (58). Ta byla svému muži oporou po celou dobu kampaně a osobně se účastnila mnoha z předvolebních akcí. Co o nové první dámě víme?

V pátek přesně ve 14 hodin se otevřely volební místnosti, kde lidé rozhodovali o výsledku druhého kola prezidentských voleb. Z prvního kola do něj postoupili Petr Pavel a Andrej Babiš. O den později se pak volební místnosti definitivně uzavřely a začalo sčítání hlasů.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY NAJDETE ZDE.

Vzhledem k těsným výsledkům prvního kola se čekal zajímavý souboj. Generál ve výslužbě Petr Pavel nicméně od počátku vedl a bývalý premiér Andrej Babiš ho nedokázal dohnat. Petr Pavel se tak stal novým prezidentem.

Česká republika zná nového pána Hradu a téměř všichni lidé chtějí věřit, že bude lepším prezidentem než Miloš Zeman. První dámou se oficiálně stane Eva Pavlová, která svého manžela podporovala na setkáních s podporovateli i v televizních debatách. Co o ní víme?

Co víme o Monice Babišové? Podívejte se zde.

Mládí a seznámení s manželem

Eva Pavlová se narodila v Šumperku, vystudovala gymnázium a v mládí se věnovala sportovní střelbě. Poté absolvovala vysokou vojenskou školu v Bratislavě a postupem let se stala podplukovnicí české armády. S Petrem Pavlem se seznámila na posádkové ubytovně v Prostějově. V té době ale byli oba zadaní a měli své rodiny. Pavel měl z předchozího vztahu syny Jana a Petra, Eva zase dceru, kterou pojmenovala po sobě.

Svatbu měli v roce 2004. Pavlová svému manželovi pomáhala na generálním štábu, kde měla na starost komunikaci se zahraničními vojenskými a leteckými přidělenci do ČR. Po odchodu z armády začala pracovat jako asistentka v mediačním centru. V roce 2022 byla v komunálních volbách jako nezávislá kandidátka za SNK zvolena do zastupitelstva obce Černouček, kde s manželem bydlí.

Složité období matky samoživitelky

Ještě než nová první dáma poznala Petra Pavla, neměla to v životě jednoduché. Nějaký čas byla dokonce samoživitelkou. „V jednom období jsem chodila pro dítě kupovat jen pár koleček šunky,“ zavzpomínala pro Hlavní zprávy televize Prima se slovy, že by se nemělo stávat, aby měly samoživitelky jen 50 korun na den. Jako první dáma by se chtěla samoživitelkám a pomoci slabším intenzivně věnovat.

Vztah a následně i manželství s Petrem Pavlem pro ni znamenalo velkou změnu k lepšímu. Její život navíc začal být i o něco pestřejší, stěhovala se více než desetkrát a vyzkoušela si život například i v Bruselu. Ani dosavadní zkušenosti ji ale nemohly dostatečně připravit na pozornost, která se na ni upírala především v poslední fázi kampaně.

„Na to si asi nezvyknu a doufám, že posledním dnem to trochu opadne. Pokud se manžel stane prezidentem a já první dámou, musela bych si asi najít nějakého šikovného člověka, který by mi s tím pomáhal a zbavoval mě trémy,“ přiznala krátce před druhým kolem voleb.

Vážná nemoc

V minulosti si Eva Pavlová prošla bojem s rakovinou, kterou se jí podařilo porazit. „Jsem pod kontrolou lékařů, zatím je vše v pořádku. Takovou situaci prožívá spousta lidí, prochází si tímto onemocněním a musí se s tím nějakým způsobem smířit. Pamatuji si, když jsem se ptala pana doktora, co bude dál. Řekl mi: ‚Buď se s tím srovnáte, nebo ne.‘ S touto myšlenkou prostě žijete dál,“ řekla pro CNN Prima News.

Dokáže Petr Pavel spojit rozdělenou společnost? Podívejte se na rozhovor:

Volný čas

Stejně jako mnoho jiných lidí i Eva Pavlová si ve volném čase ráda sedne s knížkou v ruce či ráda relaxuje po boku manžela a jejich kočky. V anketě pořadu SHOWTIME na Primě prozradila, že je fanynkou Karla Gotta, který podle ní v České republice významně zapůsobil, a je pro ni proto ikonou hudební branže.

Pokud jde o sledování televize, Evu Pavlovou nejvíce baví krimiseriály zpracované podle knižních předloh slavné spisovatelky Agathy Christie. Na všechny programy se pak raději dívá s dabingem nežli v původním znění s titulky.

Co se týká sociálních sítí, manželka Petra Pavla nepatří k jejich milovníkům ani k lidem, kteří by na nich trávili i několik hodin denně. „Já jsem dlouho nebyla na sociálních sítích, považovala jsem to za ztrátu času, ale teď jsem na Instagramu,“ uvedla.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott manželé Andrej Babiš Agatha Christie Petr Pavel Česko volební místnost Monika Babišová Volby do zastupitelstev obcí v Česku První dáma Eva Pavlová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.