Celebrity

12. ledna 2023 15:40

Eliška Reiglová

Je sebevědomý a laskavý, říká Čvančarová, proč volí Pavla. Hanychová je pro Babiše

Jak volí celebrity

První kolo prezidentských voleb proběhne už v pátek a v sobotu. Někteří lidé se stále ještě rozhodují, kterému kandidátovi hodí svůj hlas a podpoří ho tak v cestě do druhého kola. Jiní už ale mají jasno a výjimkou nejsou ani celebrity, z nichž některé se rozhodly dát veřejně najevo, kdo je jejich favoritem. Za Petrem Pavlem stojí například herečka Jitka Čvančarová. Danuše Nerudová má v týmu Veroniku Žilkovou. A komu drží palce Agáta Hanychová?

Podle politologů je stále v české veřejnosti obrovské procento lidí, kteří se budou rozhodovat až na posledních chvíli a stále neví, komu vhodí svůj hlas. Tito lidé často ve společnosti hledají vzory a sledují, koho volí slavní lidé. Někteří herci a herečky se rozhodli, že veřejně sdělí, koho v cestě na Hrad podporují. Za některými kandidáty stojí celá řada slavných osobností, za jinými jich je méně. To nemusí u voleb rozhodovat, ale je zajímavé se na tábory fanoušků a fanynek podívat.

Kdo podporuje generála Pavla?

Jitka Čvančarová

Herečka Jitka Čvančarová, hvězda seriálu Černé vdovy, veřejně vyjádřila podporu kandidátovi s číslem 4. „Jeho lidské vlastnosti a neoddiskutovatelné odborné znalosti jsou pro mě zárukou jeho schopnosti vykonávat úctyhodnou a odpovědnou funkci prezidenta České republiky,“ zní citace herečky na oficiálních stránkách Petra Pavla. Na vlastním instagramovém profilu se pak herečka ještě více rozepsala.

„Generála Petra Pavla osobně znám jako laskavého, zdravě sebevědomého gentlemana, který je vždy uvážlivý, nikým nemanipulovatelný a který umí mluvit s nadhledem. Jeho lidské vlastnosti a neoddiskutovatelné odborné znalosti jsou pro mě zárukou jeho schopnosti vykonávat úctyhodně a odpovědně funkci prezidenta České republiky," vyznala se Čvančarová.

Eva Holubová

Pro herečku Evu Holubovou, která zazářila v seriálech Hořký svět či Slunečná, je Petr Pavel také jasnou volbou. „Volím si za prezidenta České republiky armádního generála Petra Pavla. Píšu volím si, protože je to pro mne osobně opravdu vyvolený kandidát, nikoliv proto, že je to fešák, mám svého doma, ale protože splňuje předpoklady, které má mít hlava státu a vrchní velitel vojsk,“ napsala herečka na svém Instagramu.

Taťána Kuchařová

Miss World 2006 podporu Petru Pavlovi veřejně vyjadřuje opakovaně a moderovala i jednu z jeho akcí. Jeho komunistickou minulost přitom nevnímá jako žádný handicap. „Právě proto, že člověk jednou selhal a lituje toho, má pro mě větší potenciál než ostatní. Uznávám totiž schopnost přiznat chybu. To dokáže jen opravdový státník a politik,“ řekla Taťána Kuchařová, jak ji citují stránky kandidáta.

Kdo fandí Danuši Nerudové?

Veronika Žilková

Hvězda seriálu Dobré zprávy se rozhodla v prezidentských volbách podpořit jedinou ženskou kandidátku Danuši Nerudovou. „Danuše Nerudová bude ideální prezidentkou a zástupkyní všech občanů. Silných, slabých, mladých, starých, žen i mužů. Pro prezidentský úřad má ideální věk, energii a zároveň je empatická a vzdělaná,“ vysvětlila Veronika Žilková svou volbu na stránkách Danuše Nerudové.

Nikol Leitgeb

Oblíbená herečka a influencerka vyjádřila svou podporu prezidentské kandidátce už v listopadu. „Být žena neni handicap. Ženský naprosto překvapivě dokážou víceméně všecho, co muži. Dokonce i vykonávat úřad prezidenta. Ne všechny ženy (a ne všichni muži, jak je vidět). Ale Danuše Nerudová zrovna ano,“ napsala Nikol Leitgeb, za svobodna Štíbrová, na Instagram.

David Prachař

David Prachař, který byl hvězdou seriálu Slunečná a nyní hraje v seriálu Dobré zprávy, vysvětlil svou podporu Danuši Nerudové na jejích oficiálních stránkách. „Paní Danuše Nerudová je pro mě zárukou kultivovanosti, vzdělanosti a tolerance. Bylo by skvělé, kdyby Pražský hrad byl opět důstojným místem hlavy státu,“ vysvětlil herec svůj postoj.

Podívejte se, jak si Nerudová a Pavel vyměnili dárečky:

Kdo je na straně Andreje Babiše?

Laky Royal

Známý barber Laky Royal, vlastním jménem Lukáš Vlačuha, vyjádřil Andreji Babišovi podporu v kampani a v jeho společnosti dokonce strávil Silvestra. „Člověk, který by šel přes celý sál jenom za mnou a sedl si ke mně a bavil náš stůl, to je za mě frajeřina! Nemusel to vůbec dělat, byl obklopen svou rodinou a přáteli, a stejně se ukázal jako frajer,“ popsal Vlačuha na svém Instagramu, jaký dojem na něj šéf hnutí ANO při osobním setkání udělal.

Agáta Hanychová

Těhotná influencerka a přítelkyně mediálního magnáta Jaromíra Soukupa se ohledně své volby vyjádřila na Instagramu, kde se jí jeden z fanoušků zeptal, komu hodí svůj hlas. „Tak teď mě nezabijte, ale asi Andrej Babiš,“ řekla Agáta Hanychová bez obalu. Zdá se, že bude tedy volit jinak, než její maminka Veronika Žilková. Definitivně rozhodnutá ale prý Agáta ještě není.

Roman Skamene

Herec Roman Skamene se netají tím, že podporuje hnutí ANO a Andreje Babiše dlouhodobě. „Dostane můj hlas i nyní, nikoho lepšího tam nevidím,“ sdělil herec pro web Prima Ženy. Kdyby do druhého kola postoupili Pavel a Nerudová, tak by Skamene volit šel. „V tom případě bych asi volil pana Pavla. Paní Nerudová je milá a příjemná, ale myslím si, že na tu funkci by nestačila,“ sdělil Skamene pro Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.