Celebrity

27. ledna 2023 13:31

Marie Makovská

Monika Babišová se bez role první dámy obejde: Mně i dětem by se ulevilo

Monika Babišová pro Showtime

Pozornost kamer na sebe Monika Babišová (48) začala poutat jako manželka významného politika už v roce 2013. Na společenských akcích pak vždy zaujala zejména díky svým outfitům. S Andrejem Babišem se seznámili, když bylo Monice pouhých 18 let. Jak se její život od té doby změnil? Dnes říká, že kdyby se manžel prezidentem nestal, tak by se jí svým způsobem ulevilo.

Miliardáře si vzala až po mnoha letech soužití v roce 2017. Po celý společný život ho doprovází na mnohých akcích i cestách a mají spolu dvě děti. Jak Monika Babišová uvedla v Hlavních zprávách televize Prima, je vděčná týmu i manželovi, že ji poslechli, a co se týká politiky a voleb, nechali děti úplně stranou. Obzvlášť o ně se totiž kvůli nejrůznějším výhrůžkám velmi bojí.

DÍKY CNN PRIMA NEWS BUDETE ZNÁT JMÉNO PREZIDENTA JAKO PRVNÍ. SLEDUJETE VOLBY ZDE.

Život pod hledáčkem

Sama se bohužel obrovské pozornosti ze stran médií a veřejnosti nevyhne. Hledáčky kamer a fotoaparátů sledují bedlivě každý její krok a outfit. Byla také součástí nepříjemné kauzy Čapí hnízdo. „Cítila jsem se strašně špatně, protože nikdy před tím jsem u soudu nebyla. Přišla jsem si, jako bych někoho zabila,“ zavzpomínala na zkušenost, kterou si jako máma a milující manželka musela projít.

Podobně jako manželka druhého z kandidátů na prezidenta Eva Pavlová si ani Monika Babišová pozornost médií neužívá. „Nerada jsem středem pozornosti, i když postupně si zvykám, samozřejmě,“ uvedla v pořadu Showtime.

Andreje Babiše velmi podporuje, přestože je jejich život nyní, jak sama řekla, příliš vážný. Na otázku moderátorky, jaké zažili s Andrejem nejhezčí rande, pod stresem nastřádaným v posledních dnech odpověděla: „Já už si na to vůbec nepamatuji. Ten život před tím, než jsme měli děti, když jsme se seznámili, byl úplně jiný, než máme dneska. Dneska už je to takové moc vážné.“

Všední radosti

Přestože mají Monika a Andrej Babišovi společného volného času pomálu, dokážou si užít i hezké chvilky. „Poslední den, který jsme trávili spolu, byl den voleb (první kolo prezidentských voleb, pozn. red.). Zašli jsme s dětmi na oběd a potom jsme odvolili. Kvůli špatnému počasí jsme poté zbytek dne strávili doma tím, že jsme koukali na televizi. Leželi jsme v obýváku a bylo to moc příjemné,“ popsala Monika v pořadu Showtime.

Andrej Babiš dostal nepříjemné otázky od dětí. Podívejte se na video, jak se zapotil.

Navzdory nedostatku času se Monika Babišová stíhá věnovat Instagramu, kde má 45 tisíc sledujících a sdílí zde třeba fotky z dovolených, ale také s dětmi nebo toy pudlem Gigi.

Jako první dáma

Na co by se zaměřila, kdyby se stala první dámou, v tom má Monika Babišová jasno. „Určitě na charitu. Zároveň bych cestovala s manželem po České republice a jezdila bych s ním i na zahraniční cesty. Na této roli mě nejvíc láká seznamování se se zajímavými lidmi, vyjíždění do krajů naší republiky a kontakt s lidmi. Teď jsem si to dvakrát zkusila a bylo mi to velmi příjemné. V rámci charity bych ráda propojovala lidi a pomáhala různým neziskovým organizacím,“ rozpovídala se o svých snech.

Roman Skamene a Agáta Hanychová podporují Babiše. Kdo další drží palce šéfovi hnutí ANO? Tady najdete slavné, kteří se jasně vyjádřili.

Před lety ji přitom vůbec nenapadlo, že by šel manžel do politiky, a už vůbec ne, že by kandidoval na prezidenta. Zážitky z prostředí politiky jsou velmi silné. „Nejsilnějším zážitkem pro mě bylo teď Brno. Byla jsem nadšená a byli tam neskutečně milí lidé. Teď jsem si vzpomněla i na chvíli, kdy jsme navštívili místní útulek,“ dodala Monika Babišová ohledně toho, kam se její život s Andrejem za poslední roky stočil.

PODÍVEJTE SE, JAKÉ SÍDLO SI POSTAVIL MILOŠ ZEMAN. KOLIK HO TO STÁLO?

Kdyby se manžel nestal prezidentem

Jak by Monika svého muže podpořila, kdyby se prezidentem nestal? „Určitě bych mu řekla, že je mi to líto, protože jsem mu fandila a podporovala ho. Na druhou stranu bych byla asi ráda, protože bychom konečně zase měli normální život. Myslím si, že mně a dětem by se určitě ulevilo,“ nebála se podělit o upřímný názor z pohledu matky a citlivé ženy.

V reportáži mimo jiné můžete vidět, jak to dopadlo, když Monika Babišová Andreje poprvé sama ostříhala:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.