Eva Pavlová versus Monika Babišová: Módní alarm porovnal dámy z hlediska stylu

V ideálním případě by první dáma republiky měla být vzorem noblesy, vkusu, elegance a vysoké úrovně osobnosti i vzhledu. Z našich prvních dam tyto ctnosti perfektně splňovala například Dagmar Havlová. Naopak současná paní Zemanová se asi nejvíce vepíše do dějin prvních dam tím, že jsme ji v této roli skoro neviděli a neslyšeli. V rubrice Módní alarm se návrhářka Anna Tejklová zaměřila na dvě ženy, z nichž jedna se už brzy dostane po boku manžela na Pražský hrad.

Melania Trump a Monika Babišová v USA

Monika Babišová nemá svůj osobitý a konzistentní styl. Nevím, zda se řídí radami stylistů, každopádně jsme ji viděli i v dobře padnoucích modelech, i v nevhodných a špatně zvolených. Na setkání s tehdejším americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho výjimečně elegantní a krásnou ženou Melanií byla ale Monika Babišová oblečena skvěle.

První dáma Ameriky je bývalá modelka a jedna z nejstylovějších žen vůbec, o to těžší bylo pro obyčejnou ženu, jakou je paní Monika, takový kontrast ustát. Podařilo se jí to a opravdu vypadala velmi dobře a reprezentativně. Stylově se vyladila s Melanií, která je svými špičatými lodičkami na jehlovém podpatku a delšími vypasovanými šaty/kabáty známá.

Moniku Babišovou a Evu Pavlovou spojuje jediná věc. Jaká? To se dozvíte zde.

Pekelné barevné kombinace a střihy

Z nějakého důvodu má ale Monika Babišová zálibu v brutální a extrémně nepříjemné kombinaci barev vínové a oranžové.

Na její hezkou ženskou postavu se navíc nehodí tyto střihy, které z ní dělají krabicovatou a ramenatou matrónu. Více jí sedí střihy vypasované, kdy její figura vkusně vynikne a nic jí zbytečně nezmohutňuje.

Vkusné červené šaty na počest válečných veteránů

Tohle je naopak za mě jeden z Moničiných nejlepších modelů. Podle vlčího máku na klopě Andreje Babiše soudím, že šlo o akci na počest válečných veteránů a jeho žena při této příležitosti vhodně zvolila červené šaty. Tento typ jasné červené Monice sluší, působí v ní mladě a zářivě.

Chválím účes a sladěné doplňky. Pokud by měl být dojem ideální, s výrazně červenými šaty by měla lépe ladit kravata Moničina muže.

Monika Babišová v civilu

Ve volném čase se Monika Babišová možná obléká podle svého vkusu, možná jí také radí stylisté. Na první pohled je patrná obliba v nápadných a velkých značkových kabelkách, kožešinách a kruhových náušnicích. Osobně proti cirkusovému stylu nic nemám, přijde mi pořád zábavnější než usedlý minimalismus. I značky a kožichy se ale musejí umět nosit a občas tyto modely příliš elegantně a noblesně nepůsobily.

Budete se dívat na debatu mezi Babišem a Pavlem?

Pudrově růžová barva ženskosti

Tento model Evy Pavlové bych chtěla vyzdvihnout a pochválit. Některé ženy se růžové zbytečně bojí, přitom je to jedna z nejkrásnějších, výsostně ženských a něžných barev, která se dá nosit v každém věku.

Zde hezky ladí s blond vlasy, díky jejich krátkému střihu dobře vynikne i límec jejího elegantního kabátu.

Pánský styl není ideální

Zde Eva zvolila strohý mužský styl, který jí tolik nelichotí. Neforemná košile, široké kalhoty a šátek přes ramena působí tvrdě a usedle. Krátké rovné vlasy tento dojem umocňují. Na jejím místě bych se striktně držela dámských střihů a barev.

Eva Pavlová v červeném

Zde vidíme celkem hezký model, červená je také jednou z osvědčeně slušivých barev, která dodá energii nositelce i jejímu okolí.

Vždy ale působí elegantněji kabelka zavěšená na jednom rameni či psaníčko do ruky, než studentsky pojmutá „crossbody“ kabela křížem přes rameno. Navíc je tady zvolená úplně světlá kabelka, která s ničím neladí.

Paní Eva ve flanelce

Chápu, že když se flanel stal nečekaným symbolem prezidentské kampaně, chtěla paní Eva svého manžela takto oblečena podpořit.

Ale košili a kravatu má její muž, Eva mohla mít buď šaty, či dobře padnoucí kostýmek s nějakým kostkovaným doplňkem v podobě kabelky či šátku. Věřím, že absence flanelu ve prospěch elegance by jí byla odpuštěna.

Kdo je Anna Tejklová


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.