Celebrity

6. května 2023 15:55

Eliška Reiglová

Expertka: Sestry Middletonovy byly ozdobou korunovace. Pippa si mohla dovolit civilnost

Móda na korunovaci Karla III. očima stylistky Nikol Markové

Na slavnostní korunovaci krále Karla III. byly pozvány tisíce významných osobností. Zraky lidí se přesto upíraly především na samotného krále, o pozornost si ale řekly také sestry Middletonovy, které tvoří známé módní duo už od svatby princezny Catherine s princem Williamem. Pro obě platil jiný dress code, přesto každá svým způsobem zaujala. Jejich outfity okomentovala módní návrhářka Anna Tejklová.

Událost, kterou člověk zažije možná jen jednou za život – korunovace britského krále Karla III. je nepochybně milníkem, který sledovaly miliony lidí z celého světa. Tisíce příznivců britských monarchů se sešly v samotném Londýně, jiní pak proces sledovali z pohodlí domovů díky přímým přenosům.

Korunovace byla dlouhodobě a pečlivě plánovanou událostí, která měla pevná pravidla. Kromě krále Karla III. a jeho choti upírali lidé své zraky i na zbytek královské rodiny, jmenovitě pak například na princeznu Catherine a její sestru Pippu, jejíž pevné pozadí zaujalo veřejnost už při královské svatbě. A to i přesto, že se stejně jako při sobotní korunovaci, vyčnívat nesnažila.

Důstojná Catherine a svěží Pippa

„Princezna Catherine měla velkolepý slavnostní oděv dle protokolu. Tiára ze stříbrných listů zdobila i její dceru, princeznu Charlotte,“ uvedla pro Prima Ženy módní návrhářka Anna Tejklová. Zatímco Catherine byla o něco barevnější, její dcera na sobě měla čistě bílé šaty z dílny návrháře Alexandra McQueena v kombinaci s bílou obuví. Téměř totožné květinové tiáry byly roztomilým detailem znázorňujícím pouto mezi matkou a dcerou.

Oblečení princezny Catherine, dříve známé jako Kate Middleton, bylo předepsané protokolem. O něco volnější možnosti pak měla její o dva roky mladší sestra Pippa, která, ač to pravděpodobně neplánovala, v davu vyčnívala díky svěží barvě oděvu, kterou si vybrala.

„Sestra Kate, Pippa Middleton, se mohla obléci civilně. Vynesla velmi elegantní a barevně svěží jemně žluté šaty, které doplnila barevně sladěným fascinátorem (doplněk do vlasů - poznámka redakce). Béžové lodičky zase perfektně ladí s psaníčkem. Má jemný make-up i doplňky a jistě se shodneme na tom, že jí to velmi slušelo,“ zhodnotila Anna Tejklová, autorka rubriky Módní alarm na webu Prima Ženy.

Co oblékly dámy na korunovaci krále Karla III.?

Sdílejte článek
Štítky Londýn korunovace oděv Catherine, princezna z Walesu Charlotte, princezna z Cambridge Anna Tejklová Módní alarm korunovace Karla III. Pippa Middletonová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.